Başıboş köpek terörü belediyelerin sorunu! Yerine getirilmeyen sorumluluklar kanunlaşıyor

Belediyelerin bugüne kadar yerine getirmediği sorumluluklar kanunlaşıyor. Başıboş sokak köpekleriyle ilgili Meclis gündemindeki kanun, belediyelerin sorumluluğunu kanuni çerçeveye oturtuyor.

GİRİŞ 25.07.2024 20:49 GÜNCELLEME 25.07.2024 20:49
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Belediyeler gerekli tedbirleri almadı, sokaklardaki başıboş köpek sayısı arttıkça arttı. Sayıları yaklaşık 4 milyonu bulan sokak köpekleri, sokak ve caddelerde terör estiriyor.

Diyarbakır'da köpek dehşeti: Çocuğu kalçasından yaraladıDiyarbakır'da köpek dehşeti: Çocuğu kalçasından yaraladı

8’er, 10’arlı gruplar halinde dolaşıp çeteleşen köpekler, özellikle çocuklara yönelik can alıcı saldırılarda bulunuyor.

Mağdurlardan biri de Murat Pınar.

Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar’ın kızı Mahranur, köpek saldırısından kaçarken kamyonetin altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Murat Pınar, başıboş köpek sorunuyla ilgili olarak, "Önce insan, önce çocuk diyen, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuna uyan her vicdanlı vekilin bu kanun tasarısını onaylayıp sokakta çocuklarımızın parçalanmadan, saldırıya uğramadan, bir araba altında kalmasına engel olacak kanun çıktığında, o kanun tasarısına el kaldıran herkesi tarih yazacaktır." diyor.

Kanunu engelleme gayretlerine dikkat çeken Pınar, belediyelere sorumluluğunu hatırlattığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bu sorunun bugüne kadar neden konuşulmadığını şu anda yaşanan sözde hazyvanseverlerin yaptıklarıyla anlıyoruz.”

Sokak köpekleri teklifinde gözler şimdi Meclis Genel Kurulu’nda. Düzenleme, Meclis tatile girmeden önce kanunlaşacak.

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 100
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    hangi köpek kimin çoluğuna çocuğuna uyuşturucu sattı, hangi bebeğin ırzına geçti ,kimi savcıyım hakimim diye dolandırdı ,yediğimiz gıdalara hile karıştırdı ,soygun gasp yaptı cinayet işledi bırakın Allah aşkına burası Müslüman bir site hiç değilse burada bu tartışılmasın Allah azze ve celle şüphesiz hiç bir yarattığını fazla olarak yaratmaz mutlaka onun nizam içerisinde bir yeri vardı
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Chp ve hdp dem lileride toplayin Türkiyenin basina gelmis ennn büyük bela
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Başıboş köpeklerden belediyeler sorumludur. Köpekler bir kisiye zarar verirse maddi manevi tazminat yanında sorumlular ceza almalıdır.
    Cevapla
  • FikrîTakip 1 ay önce Şikayet Et
    Köpeklerin kontrolsüz çoğalmasından, bu hayvanları bilinçsiz tutan cahiller sorumludur. Önceden köylümüz sadece avlularında çoban köpeklerini beslerlerdi. Ve bu hayvanlara da gözü gibi bakarlardı. Saf cins köpekler ise serbest yaşarlardı. Anadolu'ya has sahibine bağlı ve insanlara saldırmayan hayvalar mevcuttu. Ama sonra batıcılık ve taklitçilik hastalığı. Bizi buhale getirdi.
    Cevapla
  • cengiz han 1 ay önce Şikayet Et
    Ben rambo bicakla geziyorum agalar, gunvenlik icin. Tavsiye ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor