Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde terör hedeflerine düzenlenen hava harekatında 25 hedef imha edildi. Harekat kapsamında çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 27.07.2024 00:40 GÜNCELLEME 27.07.2024 01:19
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Son dakika Milli Savunma Bakanlığı haberleri: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde yer alan Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terör hedeflerine hava harekatı düzenlediğini duyurdu.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Söz konusu harekatta 25 terör hedefi imha edildi. Harekat kapsamında çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

"25 HEDEF İMHA EDİLMİŞTİR"

MSB'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine 26 Temmuz 2024 tarihinde hava harekâtı icra edilmiş, icra edilen hava harekâtıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 25 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen bu harekâtta, azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekât sırasında; masum insanların, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • osmanlı 1 ay önce Şikayet Et
    İnşaallah İnşaallah..
    Cevapla
  • Kemalist 1 ay önce Şikayet Et
    Gazi TBMM deki demhdpkk lı hainleri ne zaman temizleyeceğix???
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 1 ay önce Şikayet Et
    Hedef Turan KIZILELMA...! Osmanlı Devletini inşallah.
    Cevapla
  • VatanSever 1 ay önce Şikayet Et
    Satılmış vatan hainlerin kaçılmaz sonu..
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    durmak yok yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...