28 Şubat süreci mağdurları, haklarını geri almak için komisyon kurulmasını istiyor

28 Şubat süreci mağdurları, bu süreçte kaybedilen haklarının temini için komisyon kurulmasını talep ediyor.

GİRİŞ 27.07.2024 19:27 GÜNCELLEME 27.07.2024 19:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Konya'daki ÖNDER İmam Hatipliler Derneği binasında basın toplantısı düzenleyen 28 Şubat Gönüllüleri Platformu Başkanı Şerife Kaya, 28 Şubat sonrası acıların halen taze olduğunu ve zarar gören birçok hak mağdurunun haklarını geri alamadığını söyledi.

Mağdurların haklarının giderilmesi için devletten yeni bir mekanizma, ortak bir komisyon kurması talebinde bulunan Kaya şöyle devam etti:

"Bütüncül olarak bu sorunu çözmek için yetkili bir komisyonun kurulmasını, ya Sayın Cumhurbaşkanı'nın ya da Meclis'in sorumluluğunda kurulmasını talep ediyoruz, bizim tercihimiz Sayın Cumhurbaşkanı'nın uhdesinde kurulması. Bizim talebimiz, o dönem içinde mağdur olan herkesin kurulacak bu komisyona başvurması, mağduriyetlerin, hak kayıplarının tespit edilmesi, kimin ne kadar hak kaybı varsa, bir birim hak kaybına uğrayana bir birim hak verilsin, 10 birim hak kaybına uğrayana 10 birim hak verilsin. Böylece adaletli bir sonuca ulaşılacağı kanaatini taşıyoruz. Darbeci generallerin dahi dışarıya çıktığı bir dönemde, darbecilerin mağdur ettiği mazlumların haklarının iadesi için daha fazla beklenilmesi 'Türkiye Yüzyılı'na yakışan durum değildir."

Kaya, 28 Şubat sürecinde işkenceyle ifadeleri alınıp yargılanarak cezaya çarptırılmış ve bugün halen hapishanelerde bulunan 160 kişi olduğunu dile getirerek, bu kişilerin de yeniden yargılanmalarını istedi.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 9
  • Osmanlı torunu 1 ay önce Şikayet Et
    İnsanlar giyimine, inancına, siyasi görüşüne göre hiç bir şekilde mağdur edilmemelidir, bunun yanında Cumhuriyet ve laiklik değerleri korunmalı, bunlara karşı olan art niyetlilerin amacı ülkeyi kaosa sürüklemek,yeni bir Afganistan yaratmaktır. Unutmayın Cumhuriyet özgürlüktür, herkesin haklarını korur, laiklik ise dinin istismar edilmesini önler.
    Cevapla
  • By X 1 ay önce Şikayet Et
    Tuğrul Türkeş, gezi parkı tutuklularını ziyaret edecekmiş. Acaba daha önce 28 Şubat ve evvelindeki süreçlerde haksız yere hapse atılan ve hala içeride olanlara yönelik bir çalışma yapıldı mı? Hep muhalif cenaha şirin gözükme çabası devam edecek mi?!
    Cevapla
  • Oflu 1 ay önce Şikayet Et
    Bu günleri unutup CHP ye oy veren benim müslüman kardeşlerim. Sizler geçmişi unutup bunlara destek vermektesiniz. Müslüman içki içenlere, dine karşı olanlara gel beni yönet diyemez.
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupada adamlar müslüman değil ama ülkelerini adaletle, dürüstlükle yönetiyor ve insanları mutlu, refah içerisinde. Ülkemizin % 98'i müslüman, bizim birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım, senin gibi ayrımcılık yapanlardan değil. Ülkemizde kimse dine karşı değil, böyle düşünen varsa cahil kafalarından kaynaklanıyor.
    Cevapla
  • Yani 1 ay önce Şikayet Et
    Aslında şimdiye kadar yapılmalıydı.
    Cevapla
  • Merve 1 ay önce Şikayet Et
    O sıralar imam hatip lisesi öğrencisiydim. Dayattiklari sistem sebebiyle devamında ilahiyat fakültesine gittim. Ardından bu mesleği MEB bünyesinde yaptım. Tüm bu süreçte yaşadığımız sıkıntı, stres, üzüntü sebebiyle belki de asla çocuğum olmayacak. Asla hakkımı helal etmiyorum. Tekrar hapsedilmeliler. Hiçbir genç insan bir daha böyle bir muamele ile karşı karşıya kalmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşması öncesi Lübnan'a hava saldırıları düzenledi
Arkadaşının yaptığı şaka hayatını kararttı