CHP'li Bursa'da toplu taşımaya görülmemiş zam!

BURULAŞ, toplu taşımaya yönelik yaklaşık yüzde 70 oranında zam yaptı. Yüzde 70'lik yüksek zammı görmezden gelen CHP'li belediye; öğrencilere yönelik yaptıkları indirimi ise sosyal medya hesaplarından çarşaf çarşaf paylaştı.

GİRİŞ 31.07.2024 16:50 GÜNCELLEME 31.07.2024 16:51
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Bursa'da toplu taşımaya yönelik yapılan zam tartışmalara neden oldu.

CHP'li belediyelerin toplu taşımaya yönelik zam furyasına bir de Bursa eklendi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerdeki zamların ardından Bursa'da da Temmuz ayının son günü itibariyle toplu taşımada fiyatlar yükseldi. 

GÖRÜLMEMİŞ ZAM

BURULAŞ'ın yaptığı açıklamaya göre; toplu taşımadaki yeni tarifelerle birlikte, 1 Ağustos 2024 itibarıyla tam bilet 20 TL, öğrenci biletleri ise 5 TL olarak belirlendi. 

Tam bilet fiyatı 12 TL'den 20 TL'ye çıkan kentte, toplu taşımaya uygulanan zam oranı böylelikle yaklaşık yüzde 70 oldu. 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ: BU KADAR DA OLMAZ

Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yapılan zam oranına tepki gösterdi. Zammın çok yüksek yapıldığını belirten Bursalı vatandaşlar; "Emekçilerin ne günahı vardı da 12 tl olan metro ücretini 20 tl yaptınız? Zam yapacaktınız madem 15 tl yapsaydınız 20 nedir ya %70 zam nerde görülmüş yazıklar olsun size" ifadelerini kullandı. 

BİR YANDA ZAM BİR YANDA 'REKLAM'

Bunun yanında BURULAŞ, öğrencilere yüzde 75 oranında 'indirim yaptık' diyerek; öğrenci biletlerinin 5 TL olarak belirlendiğini açıkladı. 

Tam biletlere yönelik yaptıkları yüksek zammın ardından öğrenci biletlerine yapılan bu indirim tartışmalara neden olurken; CHP'li belediyeye ait BURULAŞ, düzenlemenin reklamını yapmayı da ihmal etmedi. 

Zam ve 'indirim' karmaşasının duyurulmasının ardından Bursalı vatandaşların tepkileri gelmeye devam ediyor. 

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 138
  • Haydar 1 ay önce Şikayet Et
    Kendi aracın ile işe gidip gelmek daha ucuz ya şaka gibi. Hiçbir cazibesi kalmadı toplu taşımanın yuh bu kadar da olmaz
    Cevapla
  • Ziya hoja 1 ay önce Şikayet Et
    Ohhh mustehak size Ali nur başkan çalışıyordu macera ararsanız böyle olur işte
    Cevapla
  • verme 1 ay önce Şikayet Et
    iyi de adamlar emekli calisana iki kati zam verecek aylik verecek bu icin kaynak gerek halk sovu yalani sever chp de bu konu da uzman buyurun denemek isteyen chp desin bak neler olacak elinde olan da gidecek insan var
    Cevapla
  • verme 1 ay önce Şikayet Et
    iyi de adamlar emekli calisana iki kati zam verecek aylik verecek bu icin kaynak gerek halk sovu yalani sever chp de bu konu da uzman buyurun denemek isteyen chp desin bak neler olacak elinde olan da gidecek insan var
    Cevapla
  • Fatih k 1 ay önce Şikayet Et
    Oy verirken düşünecektiniz daha beter olun insallahhhhhh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli sporcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı evine davet etti
Son dakika haberi: Narin Güran cinayeti soruşturmasında sıcak gelişme!