Bakan Fidan'dan 'Heniyye suikastı' yorumu: Üst akıl devrede

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsmail Heniyye'nin Tahran'da öldürülmesine ilişkin "Savaşın yaygınlaşmasını isteyen üst akıl devrede" yorumunu yaptı.

GİRİŞ 31.07.2024 22:10 GÜNCELLEME 31.07.2024 23:11
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gelişmeleri değerlendirmek için Kanal7 ve ÜLKE TV ortak yayınında katıldı.

Bakan Fidan, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

"İRAN'IN CEVABINI GÖRECEĞİZ"

Suikastın İran'da yapılmasına değinen Hakan Fidan, "İsrail devleti adına atılmış sembolik bir adım. 'Hamas'ı askeri olarak destekleyen İran'a operasyon yapabiliriz' dediler. Şimdi buna yenisini eklediler. İran'ın onlara cevabı ne olur, göreceğiz. Dün 3 tane operasyon aynı anda oldu. Tahran'da, Beyrut'ta ve Irak'ta. İran için önemli olan 3 yerin vurulması, belli düğmeleri basılması anlamına gelir. Savaşın yaygınlaşmasını isteyen üst akıl devrede." diye konuştu.

"İSRAİL YAYILMACILIĞI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BİR DİRENİŞ OLACAK"

"İsrail toprak çalmaktan vazgeçmeyecek" diyen Bakan Fidan, "Direniş gerek Lübnan tarafından olsun gerek Filistin'den olsun. Dünyaya bunu tehdit olarak lanse edecekler. Direnişi üreten Hamas ya da Hizbullah değil. İsrail yayılmacılığı devam ettiği sürece bir direniş olacak" dedi.

'İSRAİL BU HIRSIZLIĞI, AHLAKSIZLIĞI YAPIYOR'

Fidan sözlerini şöyle sürdürdü: "İsrail kendisine verilen sınırlarda kalmayı istediği zaman problem kalmaz. Başkasının devlet olmasına da izin vermiyor. Filistin meselesi İslam dünyasında çok özel bir yeri olan konu. Görmedikleri ve anlamak istemedikleri konu. İsrail bu hırsızlığı, bu ahlaksızlığı bölgede yapıyor. İnsanlar kendi topraklarını korumaya çalışıyorlar, bu İsrail düşmanlığı değil. Hamas '1967 sınırları içerisinde bir Filistin'i istiyoruz' diyor. Ülkenin geleceğini kendi siyasi kariyeri için, ülkeyi ipotek altına alan birine tepki gösteriyorlar."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Rasim Kurcan 1 ay önce Şikayet Et
    İnanılmaz Acayip derin bilgiler...
    Cevapla
  • Abdülhamit 1 ay önce Şikayet Et
    Eskiden beri gelen bir söz vardır; “Acemin olduğu yerde oyun bitmez “ İran Heniyye yi kendi rahatları için satmıştır. yarın göstermelik bir kaç füze yollar itrailin boş arazisine gönderirken de telefon açar bak ben ateşliyorum şu vakte kadar topraklarınızda olur siz icabına bakın diye
    Cevapla
  • Engin Ercin 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın Hakan Fidan tespiti çok doğru bu tespite göre ve olan bitene göre İranın çok iyi şekilde israili vurması lazım evinde misafirin öldürülüyorsa evinin anahtarı düşmanının eline geçmiş demektir bu anahtarı verenlerle birlikte israile iran gereğini yapması lazım.Başka yolu yok haklı ve doğru bir iş yapmış olurlar.Başka türlü irana gidilmez hesabı sorulmassa.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Ermenistanı durup dururken Azerbaycana karşı kışkırtan Üst akıl "Ermenistanın haksız işgal ettiği Dağlık Karabağın tekrar Azerbaycan tarafından geri almasına sebeb oldu..Ağrı dağı pullarını Ermenistan’ın alnına yapıştırdık. Bu durum Üst akıl tarafından şişirilen Yunanistana da ders olmalı..
    Cevapla
  • Ferhaaaat 1 ay önce Şikayet Et
    İran yada İran'ın içindeki ajan destekli operasyon.baska bir aciklamasi yok.hizbullah İran bombalanirken nerdeydide şimdi Sünniler için savaşıyor.tabiki İsrail'e çalıştıkları için İsrail'in savaşı başka ülkelere taşımasına ruhsat vermek amacı .. uluslararası arenada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 dakika yetti! Ferdi Kadıoğlu ilk golünü attı
ABD Alaska'ya asker gönderiyor