Halk TV'den İsrail güzellemesi! Başkan Erdoğan üzerinden algı çalışması

Halk TV, Hamas lideri Heniyye'nin Tahran'da kaldığı konutunda yapılan suikastını, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özdeşleşen 'Bir gece ansızın gelebiliriz' söylemi üzerinden İsrail'i deyim yerindeyse överek ekranlarına taşıdı.

GİRİŞ 01.08.2024 01:33 GÜNCELLEME 01.08.2024 09:21
Bu Habere 236 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran'da kaldığı konutunda suikasta uğradı.

Saldırıda Heniyye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı.

CHP yandaşı Halk TV'nin canlı yayınında, Heniyye'nin şehit edildiği binayı füzeyle vuran İsrail'in saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğine dair yorumlar yapıldı.

Halk TV'DEN İSRAİL GÜZELLEMESİ

Halk TV, Heniyye'ye düzenlenen suikastı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleşen 'Bir gece ansızın geliriz' söylemi üzerinden İsrail'i güzelleyerek ekranlarına taşıdı.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle terör örgütlerine yönelik operasyonlar ve bölgesel konularda Türkiye'yi karşısına alan Yunanistan yönetimine gözdağı vermek maksadıyla sık sık "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadesini kullanıyor.

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN'DEN HALK TV’YE ÇOK SERT TEPKİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı suikast sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin ölümü sonrası Halk TV’de bir programda yapılan yayıncılık anlayışına çok sert tepki gösterdi.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistin’in haklı davasını savunanların, Gazzeli çocuklar katledilmesin diye mücadele edenlerin zalimce şehit edilmesinden rahatsız olmayan, aksine failleri savunan yayıncı zihniyeti kabul etmemiz mümkün değildir. RTÜK olarak her vatandaşımız gibi vicdanlı medya beklentisindeyiz. Halk TV’nin fütursuz yayınları hakkında inceleme başlatılmıştır. Böyle bir yayıncılık anlayışının karşısındayız. Yasayla belirlenen yayıncılık ilkelerini ihlal edenlere fırsat vermedik, vermeyeceğiz de" ifadelerini kullandı.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 236
  • Riza 1 ay önce Şikayet Et
    ABD vizeleri bitmiştir çocuklarının vize ihtiyacı vardır yada fonlanmaya ihtiyaç vardır Benjamin babalarına ihtiyaçları vardir
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonlarin cirit attığı terörizmi öven ülkeme düşman bu zihniyete sahip bu medya arasındakiler ne Türk ne müslüman. Bunlar içimizde bizden görünüp asla dışarıda olanlar
    Cevapla
  • Levent 15 1 ay önce Şikayet Et
    Kapatamıyorsanız kızmanın alemi yok!
    Cevapla
  • Recep 1 ay önce Şikayet Et
    Halk tv yorumculuk yapan gazetecilerin Program bitiminde evlerine gittiklerinde anneleri babaları eşleri evlatlarından komşuları akrabalarından biri şaka veya ciddi bir şekilde sizin bu islam aleminle alıp veremediğiniz nedir diye soran sitem eden bir fert yokmu bu yapılan ülkeni milletini devletini yöneteleri bu öfke bu kin çok aşırı kalbinizi yoruyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ABD ve gerçekte siyonist uşakları bunlardan nebeklenirki,yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den nokta atışı katliam: Balkonda oturan Filistinli ve evi hedefte
Tecavüzü normal gizli çekimi tuhaf karşıladılar! İşte İsrail TV'si