Deprem mi oldu, kaç şiddetinde? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi en son meydana gelen depremleri vatandaşlar ile detaylı bir şekilde paylaşıyor. Peki, Deprem mi oldu, kaç şiddetinde? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi...

Deprem mi oldu, kaç şiddetinde? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi
Deprem mi oldu, kaç şiddetinde? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi
GİRİŞ 22.08.2024 11:41 GÜNCELLEME 22.08.2024 11:41

Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hemen hemen herkes biliyor. 6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ilimizde 7,7 ve 7,6 şiddetinde büyük yıkıma veren depremler meydana gelmişti. 

Yaşanılan deprem sonrasında hala ülkemizde depremler olmaya devam ediyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesini her gün güncel tutarak vatandaşların bilgilenmesini sağlıyor. Deprem olduğunu hisseden ya da haber alanlar arama motorlarında, "Deprem mi oldu, kaç şiddetinde?" sorusuna yanıt arıyor.

DEPREM Mİ OLDU, KAÇ ŞİDDETİNDE?

22 Ağustos 2024 saat 03.19 itibariyle Datça'da (Muğla) 4,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

AFAD VE KANDİLLİ RASATHANESİ VERİLERİ

Yaşanılan depremin detaylarını öğrenmek isteyenler AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi internet sitesini veya sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilir.

AFAD SON DEPREMLERİ GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLERİ GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

DEPREM NEDİR?

Deprem halk arasında zelzele olarak tabir edilir. Özetle yer kabuğunda beklenmedik bir zamanda ortaya çıkan yüksek enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ile yeryüzünü sarsması anlamına gelmektedir.

DEPREMİN KAÇ TÜRÜ VARDIR?

Depremin 3 çeşit tipi vardır. Bunlar sırasıyla Eğitim atımlı ters kırık, eğitim atımlı normal kırık ve doğrultu atımlı kırıklar olarak bilinmektedir.

Yeryüzünde genel olarak birçok deprem eğim atımlı ve doğrultu atımlı faylardaki kırıkların ardından meydana gelir.

ARTÇI DEPREM NEDİR, NEDEN OLUR?

Artçı deprem ana depremden sonra meydana gelen artçı sarsıntılardır. Ana depremin hissedildiği merkezde artçı depremler meydana gelir. Bu depremler ana depremden küçük olur.

TÜRKİYE DEPREM RİSK HARİTASI GÜNCEL

Türkiye'de birinci, ikinci, üçüncü derece riskli ve en az riskli olan bölgeler şu şekildedir;

  • Birinci dereceden deprem bölgesi olan iller; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

  • İkinci derece deprem bölgesi olan iller; Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

  • Üçüncü derece deprem bölgesi olan iller; Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

  • En az riskli bölgeler; Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İlkan Karaman'ın ölümünde kahreden detaylar!
'TSK personeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selam vermiyor' iddiasına yalanlama