Son Dakika: Erdoğan, Papa ile telefonda görüştü: Olimpiyat tepkisi!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile telefonda görüştü. Görüşmede Paris Olimpiyatları'nın açılışındaki skandal ele alındı.

GİRİŞ 01.08.2024 15:10 GÜNCELLEME 02.08.2024 09:01
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile telefonda görüştü. Görüşmede Erdoğan, Paris Olimpiyat Oyunları açılışının bir bölümünde sergilenen ahlaksız gösterilerin infiale yol açtığını ve tepkilere neden olduğunu ifade etti.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris Olimpiyat Oyunları açılışının bir bölümünde sergilenen ahlaksız gösterilerin infiale yol açtığını ve tepkilere neden olduğunu ifade etti.

PARİS OLİMPİYATINDAKİ AÇILIŞ TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ifade özgürlüğü ve hoşgörü kisvesi altında insanlık onurunun ayaklar altına alındığını, dini ve ahlaki değerlerle alay edildiğini, bunun Hristiyan dünyası kadar Müslümanları da rencide ettiğini, bunlara karşı birlikte ses yükseltmenin ve ortak tutum sergilemenin gerektiğine inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanları birleştirme amacıyla düzenlenen olimpiyat oyunlarında dini değerlere meydan okunmasının, sapkın propagandaların yapılmasının, dünyanın sürüklendiği ahlaki çöküntünün alarm zili olduğunu da belirtti.

GAZZE KRİZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Gazze’deki İsrail saldırılarının soykırıma dönüştüğünü, ciddi bir insani kriz yaşandığını, İsrail’in katliamlarını bazı devletlerin kendisine sağladığı diplomatik, ekonomik ve askeri şemsiye altında gerçekleştirdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik suikast ile Lübnan’a yapılan saldırının İsrail’in tüm bölge, dünya ve insanlık için bir tehdit olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu, özellikle Filistin’de yaşayan Müslümanlar ve Hristiyanların huzur bulması için geç kalınmadan insanlık ittifakı olarak harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölge ile birlikte dünyanın siyasi, güvenlik ve toplumsal yapısına kalıcı zarar verilmeden Papa Fransuva’nın İsrail’e destek veren ülkelerle saldırıların durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması için yapacağı görüşmelerin faydalı olacağına inandığını belirtti.

Görüşmede Papa Fransuva, barış için gösterdiği çaba ve dini değerlerin aşağılanmasına karşı hassasiyetleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 29
  • Ahmet Mızmızoğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Papaya mızmızlanacağına, sporcuları bu lgbt olimpiyatlarından çekseydin anlardık samimi olduğunu...
    Cevapla
  • BoRa 1 ay önce Şikayet Et
    Adamsin kardesim. Cok tätig verildi hala da veriliyor. Bozkurt isaretindeki Skandal kararda Milli Takimi da geri cekmeliydiler ama beceremediler yaziklar olsun
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 ay önce Şikayet Et
    Sapkınlar özellikle çocuk istismarı hristiyan kiliselerinde sık rastlanan bir durum. Fransadaki olay için bir sonuç alınacağını sanmıyorum.
    Cevapla
  • Sivasli 1 ay önce Şikayet Et
    İslama uymayan bir sapkınlık için hiristiyan dan adalet beklemek ne hale düştük be
    Cevapla
  • Çılgın Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Dünya savaşlar tarihindeHaçlılar ne zaman birleşip müslüman kanı dökmeye başlamışsa batının çöküşü kaçınılmaz bir son olmuştur. Ne zaman Müslümanlar birleşip topyekûn dursa İslam medeniyeti şaha kalkmıştır
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Mevlam uzun adamı başımızdan eksik etmesin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onu bile isyan ettirdiler: Aysever'den Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu'na sert sözler
Ukrayna 54 İHA ile vurdu: Moskova'ya iki yıl sonra en büyük darbe!