Instagram çöktü mü, neden yavaş? Instagram kapatıldı mı, ne zaman düzelir 2024?

Instagram çöktü mü, neden yavaş sorusuna 2 Ağustos 2024 Cuma günü yanıt aranıyor. Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Meta şirketinin çatısı altındaki reels, fotoğraf ve hikaye paylaşımı yapılan sosyal medya uygulaması Instagram'da erişim sorunu yaşanıyor. Peki, Instagram çöktü mü, neden yavaş? Instagram kapatıldı mı, ne zaman düzelir 2024?

Instagram çöktü mü, neden yavaş? Instagram kapatıldı mı, ne zaman düzelir 2024?
Instagram çöktü mü, neden yavaş? Instagram kapatıldı mı, ne zaman düzelir 2024?
GİRİŞ 03.08.2024 09:07 GÜNCELLEME 03.08.2024 09:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Instagram çöktü mü, neden yavaş sorusu bugün gündeme geldi. Instagram uygulamasına giriş yapmak isteyenler mesajları, hikayeleri (story) görüntülerken anlık problem ile karşı karşıya kalıyorlar.

Instagram katalog suçları ne demek? Katalog suçlar nelerdir?Instagram katalog suçları ne demek? Katalog suçlar nelerdir?

Instagram'da erişim sorunu bazen teknik sorunlar ya da yoğunluk sebebiyle olabilir. Peki 2 Ağustos 2024  Cuma günü Instagram çöktü mü, neden yavaş? Instagram kapatıldı mı, ne zaman düzelir 2024?

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN YAVAŞ?

2 Ağustos 2024 Cuma günü sosyal medya uygulaması Instagram'ı kullananlar erişim sorunu yaşıyor. Uygulamada sorun yaşayanlar uygulamanın çöküp çökmediğini ya da neden yavaş olduğunu bilmek istiyor.

Instagram ne zaman düzelir 2024? İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar?Instagram ne zaman düzelir 2024? İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar?

Sosyal medya devi instagram uygulaması için son 24 saatte bildirilen kesintiler doğrultusunda, son 1 saat çok sayıda kesinti rapor edildi ve aynı kesintilerin gün içerisinde düşük seviyelerde yaşandığı gözlemlenmiştir.

INSTAGRAM KAPATILDI MI?

Bugün sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alındı. BTK'nın site bilgileri sorgu sayfası bölümünde ilgili karar görülmüştür.

İşte konuya dair yapılan açıklama;

"'instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişme engellenmiştir."

INSTAGRAM NE ZAMAN DÜZELİR?

Yaptırımın ne zaman kaldırılacağına dair resmi bir açıklama olmadığından ve Instagram tepkiye neden olan tutumunu düzeltirse uygulama eski haline gelebilir.

Konuya dair resmi bir açıklama geldiği vakit haberimize eklenecektir.

NEDEN ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ?

Katalog suçlar düzenlemesine uymamasından dolayı Instagram'a erişim engeli getirildi.

FAHRETTİN ALTUN INSTAGRAM'A TEPKİ GÖSTERDİ

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun resmi sosyal medya platformu X (Twitter) hesabından Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümü ardından taziye mesajı yayınlamış ve Instagram'ın Heniyye ile ilgili paylaşımları engellediğine değinerek, "Ayrıca, Heniyye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" demişti.

"ARKADAN DOLANMALARIN ÖNÜNE GEÇTİK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz. Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz. Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun. Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik. Gelmek istemediler. Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler. Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, bir takım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar. Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik. Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar. "Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam" diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız." açıklamasında bulundu.

"NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Sayan, ne gerekiyorsa yapacağız diyerek, "Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının katalog suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz. Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz. Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun. Bunlar 'Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam' diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız" açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    İçimizdeki dava açan Marc lara duyurulur. Aferin btk ya.
    Cevapla
  • Sezen 1 ay önce Şikayet Et
    Bence iyi olmuş.
    Cevapla
  • yolcu 1 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun devletime. Onlar Müslümanlara sansür yaparsa. Bizde onlara sansür yaparız. devam.
    Cevapla
  • Samet 1 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun . İşte büyük devlet dediğin böyle olur. Pat diye yasaklar.
    Cevapla
  • Kerem 1 ay önce Şikayet Et
    Gerek oluyor bazen ben niye kapandı diye instagrama bakacaktim
    Cevapla
  • limoncu 1 ay önce Şikayet Et
    Eminim şu an milyonlar instagav vb. içlerinden ve ellerinden geldiği kadar dua ediyordur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir asıl CHP gidince kurtulacak!
Narin'in DNA'sı bulunmuştu: Amca Salim Güran'ın aracı yeniden inceleniyor