Son dakika: Instagram erişime neden kapatıldı? Peş peşe açıklamalar! Ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Instagram'ın erişime kapatılmasına ilişkin peş peşe açıklamalarda bulundular. Uraloğlu, Instagram'ın ne zaman erişime açılacağı sorusuna da cevap verdi.

GİRİŞ 02.08.2024 17:57 GÜNCELLEME 02.08.2024 18:10
Bu Habere 658 Yorum Yapılmış
 
 
 
 
 
 

Son dakika haberi... Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirildi.

BTK'nin "site bilgileri sorgu sayfasında", Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi.

Son dakika: Instagram'a erişim engeli getirildiSon dakika: Instagram'a erişim engeli getirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a erişim engeline ilişkin açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

"EKSİKLİKLERİ GİDERDİKLERİ AN ENGELİ KALDIRMIŞ OLACAĞIZ"

Uraloğlu, "Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız." dedi.

Bakan Uraloğlu, Alanya-Gazipaşa Yolu Gökçebelen Tünel Şantiyesi'nde incelemelerde bulunmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engeli ile ilgili soru üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir hukuk ülkesi olduğunu, ülkenin koyduğu kurallar, değerler ve hassasiyetlerin bulunduğunu ifade etti.

Türkiye dışında olan ancak ülke içinde temsilcilikleri bulunan bazı sosyal medya platformları olduğunu, bunlardan uygulanmasını istedikleri belli kurallar, kanunlar, yönetmelikler ve mevzuatların olduğunu dile getiren Uraloğlu, zaman zaman yaptıkları uyarılara rağmen bunlara uyulmasında bazı problemler gördüklerini söyledi.

Abdulkadir Uraloğlu, en son katalog suçları kapsamında kendilerini uyardıklarını ancak gerekli karşılığı bulmadıkları için de bir erişim engeli getirdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Özellikle hem kanuni olarak koyduğumuz kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz. Bu anlamdaki vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye temsilcisi olan şu andaki ilgiliyle beraber arkadaşlarımız görüşme halinde.

Hani net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız. Ama hani burası bir bağımsız bir ülke. Kanunlar, kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara biz uymasını istiyoruz net olarak."

"BİZ BUNU KABUL ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ"


Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ise Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin yaptığı açıklamada " 'Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam' diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

 

İşte Sayan'ın X hesabından yaptığı açıklamada Instagram'ın erişime kapatılmasına ilişkin şu ifadelere yer verdi;

Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz.

Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz.

Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz.

Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun.

Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik. Gelmek istemediler.

Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan

"GÖSTERMELİK İŞLER YAPTILAR"

Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, bir takım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar.

Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik.

" 'İSTEDİĞİMİ YAYINLARIM, İSTEMEDİĞİMİ YAYINLAMAM' DİYORLAR"

Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar.

"Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam" diyorlar.

Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz.

Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 658
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Toplumu birbirine düşüren bu tür platformları ülkemizde istemiyoruz
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Hiç açmayın bu şekilde hayat daha güzel
    Cevapla
  • Asel 1 ay önce Şikayet Et
    Saçmalamayın Allah aşkına
    Cevapla
  • Burak 1 ay önce Şikayet Et
    Hadlerini bilene kadar açmayın kullanmasak da olur kahrolsun İtrail ve yardakçıları
    Cevapla
  • giresun 28 1 ay önce Şikayet Et
    inşallah acılmaz türk devleti eğer dedigibi yaparsa süper olur
    Cevapla
  • Hakkı An 1 ay önce Şikayet Et
    İnstagrama yükleen resimlerin arkasına METİn dosyası ekleyen yazılımları otomatik "filtrelerdiği" gün açılsın. İnstagram bu şekilde İNTELİJANSE platformu AÇIK KAYNAK. ve Ülke GÜVENLİĞİNe bu yönü ile TEHDİT. isteyen Özgür sün veya adını değiştirsin Sümkür sün; fark etmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten eleştirilere yanıt: Ciddi bir karalama var
ABD Kongresinde Netanyahu'yu ayakta alkışlayanların ne kadar para aldıkları ortaya çıktı