Ekrem İmamoğlu yine şaşırtmadı! Instagram'ın avukatlığına soyundu

Instagram'ın katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatılmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan şaşırtmayan bir hareket geldi. Instagram'dan canlı yayın yapan İmamoğlu sosyal medya uygulamasının avukatlığına soyundu.

GİRİŞ 02.08.2024 18:22 GÜNCELLEME 02.08.2024 18:23
Bu Habere 320 Yorum Yapılmış

 HABER7

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi. BTK'dan Instagram'a erişim engeliyle ilgili, "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı." açıklaması yapıldı.

EKREM İMAMOĞLU ŞAŞIRTMADI

Instagram'ın kapatılmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ise şaşırtmayan bir hareket geldi. Türkiye'yi yurt dışına defalarca şikayet etmesiyle gündeme gelen İmamoğlu, Instagram'ın da avukatlığına soyundu.

İmamoğlu, Instagram'a getirilen erişim yasağını, yine Instagram'da yaptığı canlı yayınla eleştirdi. Yaptığı canlı yayını kişisel sosyal medya hesabından paylaşan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

Bugün yapılan kısıtlamayı sıradan, anlamsız ve güçsüz yöneticilerin başvurduğu bir usul olarak yorumluyorum. Bu böyle olmaz, meseleleri böyle çözemezsiniz. Ya da bir bahane uydurarak bu şekilde yasaklamanın yarın farklı uygulamalara evrileceği konusunda hesabını veremezsiniz. 

Bugün yapılan kısıtlamayı özgürlüklere yapılan bir müdahale olarak görüyorum. Böylesi bir müdahaleye başvurmalarını üzüntüyle karşıladım. Bunun bu ülkeye, milletimize hiçbir faydası yok. Lütfen kimsenin erişim haklarını kısıtlamayın.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

İBB personelinin sigorta primini ödeyemeyerek SGK'ya 3,3 milyar TL borç yapan Ekrem İmamoğlu'nun Instagram'ın avukatlığına soyunmasına vatandaşlarda tepki gösterdi. İmamoğlu'nun açıklamalarının altına yorum yapan vatandaşlar, İmamoğlu'nun sokak köpekleriyle ilgilenmesini ve borçlarını ödemesini istedi. 

 

PAYLAŞIM DA YAPTI

İmamoğlu, yasakla ilgili sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda ise "Sosyal medya; her kesimin ticaret, haberleşme dahil birçok amaçla kullandığı bir platformdur. Bir sabah tüm ülkenin kullandığı bir mecranın keyfi olarak kapanması kabul edilemez. Instagram bir an önce açılmalı, iletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı" dedi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 320
  • Nunu 1 ay önce Şikayet Et
    Çöpünü topla heryerde sinek var yol yap bırak her halta maydonoz olma Böyle cumhurbaşkanı olunmuyor. Çalış çalış
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 ay önce Şikayet Et
    Chpkk bir milli güvenlik sorunudur
    Cevapla
  • çiçi 1 ay önce Şikayet Et
    Herzaman kişiler sevdikleriyle beraberdir ve o sevdiklerini destekler ekrem efendi de işi gücü bırakmış haddine olmayan konularda bilmedidiği kafasının alamayacağı konuda ahkam kesiyor hadi canım işine bak hadi bebemmm
    Cevapla
  • İsmail Sşsiz 1 ay önce Şikayet Et
    Ekrem önce vaatlerini güncelle ve yerine getir.zYine hatjrlamıyorum deme mesela yani.
    Cevapla
  • troller 1 ay önce Şikayet Et
    bazı trollerin zoruna gitmiş başkanın özgürlükten yana tavır alması. kuyruk acınız bitmiyor değil mi? teröristler için bayrak indirmeye devam edin siz reziller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan çarpıcı israil kararı! Resmen durduruldu
ABD Alaska'ya asker gönderiyor