İsrailli bakan Katz'ın skandal paylaşımına sert tepkiler! 'Buraya bak, katil ruh hastası'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili skandal paylaşımıyla gündeme gelen İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi.

İsrailli bakan Katz'ın skandal paylaşımına sert tepkiler! 'Buraya bak, katil ruh hastası'
İsrailli bakan Katz'ın skandal paylaşımına sert tepkiler! 'Buraya bak, katil ruh hastası'
GİRİŞ 02.08.2024 22:24 GÜNCELLEME 03.08.2024 17:23
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'ölümle' tehdit eden terör devleti İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, bugün de skandal bir paylaşım yaptı.

Erdoğan'ın sözleri katili çıldırttı: İsrail'den alçak tehdit!Erdoğan'ın sözleri katili çıldırttı: İsrail'den alçak tehdit!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör' diyen Katz, Türkiye'nin İsrail'e uyguladığı ticari ambargodan rahatsız olup, "Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik yeteneklere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk'ün mirasını zedeliyor." ifadelerini kullandı.

KATZ, İMAMOĞLU'NU DA ETİKETLEDİ

Katz, paylaşımının devamında İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun 'her şey çok güzel olacak' ifadelerine atıfta bulunup, "Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim." diyerek İmamoğlu'nu etiketledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili skandal paylaşımıyla gündeme gelen İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi.

YILMAZ: CUMHURBAŞKANI'MIZIN ADINI AĞIZLARINA ALMAK HADLERİNE DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına, sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti:

"İşgal altındaki Gazze'de masum çocukları ve sivil halkı katledenlerin ne Türkiye’yi ne Sayın Cumhurbaşkanı'mızın adını ne de özgürlük ve demokrasi kavramını ağızlarına almak hadlerine değildir. Defalarca sandıkta aziz milletimizin temiz oylarıyla seçilen, demokrasi ve kalkınma yolunda ülkemize sayısız eser ve hizmetler kazandıran, zalimlerin yüzüne karşı hakkı haykırmaktan hiçbir zaman geri durmayan Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde yaşamaktan ve kendisinin yol arkadaşları olmaktan onur duyuyoruz. Her şeyin güzel olacağı gün, Filistin halkının özgürlüğüne kavuştuğu, Netanyahu yönetiminin ise mazlum ve savunmasız bir halka karşı işledikleri suçların karşılığını uluslararası hukuk önünde bulacağı gündür."

ALTUN'DAN SERT TEPKİ GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına tepki göstererek, "Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur. Filistinli kardeşlerimize yönelik işlediğiniz katliamların, uyguladığınız bu rezil soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak." ifadelerini kullandı.

Altun, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın X sosyal medya platformundan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına ilişkin açıklama yaptı.

"BURAYA BAK, KATİL RUH HASTASI"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

"Buraya bak, katil ruh hastası. Sen Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini, masumların kanını emdiğin o kirli ağzına aldıkça biz kendisini daha fazla desteklemeye, daha kararlı bir şekilde arkasında durmaya devam edeceğiz. Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur. Filistinli kardeşlerimize yönelik işlediğiniz katliamların, uyguladığınız bu rezil soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak."

KILIÇ: KATİL BİR HÜKÜMETİN GÖRÜNEN KİRLİ YÜZÜSÜN

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına tepki gösterdi.

Kılıç, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın sosyal medya platformunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına aynı mecrada yanıt verdi.

Paylaşımında Kılıç, "Katil bir hükümetin görünen kirli yüzüsün. Recep Tayyip Erdoğan adını ağzına almak senin haddine değil. Şunu unutma ki Türkiye Cumhuriyeti yaptıklarınızı tarihe not düşmüştür. Barbarlığınız ve yaptığınız soykırım sonunuz olacak." değerlendirmesini yaptı.

FİDAN: TAM BİR HASTALIK HALİDİR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı, "Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesi tam bir hastalık halidir. Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir."

YERLİKAYA: TÜRKİYE'YE MESAJ VERMEYE KALKMAK SİZİN HADDİNİZE DEĞİLDİR

İsrailli bakanın hadsizliklerinin devam ettiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her daim milletinin gönlündedir. 22 yıldır süregelen AK Parti iktidarları ülkemizi her alanda ileriye taşımış ve taşımaya devam etmektedir" dedi.

Yerlikaya, "Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızsa katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye’ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir. Biz mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KURUM: SALDIRGANLIĞINIZSİZİ KURTARAMAYACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına tepki gösterdi.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizi, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, bayrağımızı hedef alan bu alçağın ipini tutanlar, uluslararası mahkemelerin gündemine soykırım suçuyla gelen katillersiniz. İsminizi Hitler'le eşitlediniz. Tarihe soykırımcı olarak geçtiniz. Saldırganlığınız sizi kurtaramayacak, öldürdüğünüz kadınların, çocukların hesabını vereceksiniz."

URALOĞLU: ER YA DA GEÇ YARGILANACAKSINIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın sosyal medya platformundan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına aynı mecrada tepki gösterdi.

Bakan Uraloğlu paylaşımında, "Katil devletin hadsiz Bakanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Filistin dahil bütün mazlum coğrafyaların umududur. Siz önce elinize bulaşan bebeklerin, çocukların, kadınların kanlarının hesabını vereceksiniz. Suçlusunuz ve er ya da geç yargılanacaksınız. Ayrıca hangi sosyal medya mecrası olursa olsun herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yasalarına uymak zorundadır. Yasaları uygularken sizin ne düşündüğünüze bakacak değiliz hadsizler. Bir kez daha ve yüksek sesle tekrarlıyoruz 'Filistin özgür olana dek susmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

BOLAT: TÜRKİYE CUMHURİYETİ MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEKTİR

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından, Katz'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamasına tepki gösterdi.

Bunca zamandır kadın, çocuk demeden, masumları acımasızca devlet eliyle katleden basiretsiz bir hükümetin, yine aynı basiretsizlikteki bakanının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan sözlerinin tümüyle yok hükmünde olduğunu belirten Bolat, masumların kanıyla beslenen soykırımcı katillerin, uluslararası kamuoyunun vicdanında her zaman işledikleri insanlık suçuyla anılmaya devam edeceğini vurguladı.

Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade ettiği hakikatlerin ise insanlık onurunun ve adaletin simgesi olarak kalacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İsrail hükümetinin, bu tür saldırgan ve alçakça söylemlerle kendi vahşetini örtbas etmeye çalışması nafiledir. Adalet er ya da geç tecelli edecek ve tüm dünyaya gerçeklerin ne olduğunu gösterecektir. Bu vesileyle, işgal altında zulüm gören tüm Filistinli kardeşlerimize sabır ve direnişlerinde başarı diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımızın cesur duruşu ile mazlumların yanında olmayı sürdürecektir."

GÖKTAŞ: ELİ KANLI KATİLLER VE SOYKIRIM SUÇLULARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Eli kanlı katiller ve soykırım suçluları, dünya barışını her platformda gür bir sesle savunan Sayın Cumhurbaşkanımızın adını dahi anamazlar. Türkiye, tarihin doğru tarafında durmaya devam ederken siz ne yaparsanız yapın Gazze'de işlediğiniz soykırımın üstünü kapatamayacak ve er ya da geç bu insanlık dışı vahşetin hesabını adalet önünde vereceksiniz."

ERSOY: SİZLER TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDE YERİNİZİ ALACAKSINIZ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamasına sosyal medya platformundan tepki gösterdi.

Bakan Ersoy, paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın haklı ve gür sesini bastırmaya sizin gibilerin gücü asla yetmez. İsrail Dışişleri Bakanının Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeleri bizim için yok hükmündedir. Bizler Filistin davasının en güçlü savunucuları olmaya devam ederken sizler tarihin çöplüğünde yerinizi alacaksınız." ifadelerine yer verdi.

TEKİN: HADSİZ PAYLAŞIMLARI BİR SUÇLULUK PSİKOLOJİSİDİR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, şunları kaydetti:

"İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı sürekli hedef alan hadsiz paylaşımları bir suçluluk psikolojisidir. Sivil yerleşim alanlarını, hatta kampları bombalayan, çocuk, yaşlı, kadın demeden masum insanlara kıyarak acımasızca öldüren bir kabine üyesinin sözleri yok hükmündedir. İsrail hükümeti, işledikleri suçlardan ötürü vicdanlarda yargılandığı gibi hukuk önünde de eninde sonunda yargılanacaklardır."

MEMİŞOĞLU: KATİL İSRAİL'İN HADDİNİ BİLMEZ CANİSİ, KENDİNE GEL

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Dünyanın gözünün önünde hasta, çocuk, yaşlı, kadın demeden soykırım uygulayan katiller er ya da geç yargılanacaksınız. Tüm coğrafyalarda mazlumların umudu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden soykırımcı, katil İsrail'in haddini bilmez canisi, kendine gel."

YUMAKLI: FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından, Katz'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamasına tepki gösterdi.

Zulümde ve alçaklıkta sınır tanımayan İsrail'in, hadsizlikte de sınırları aşmaya devam ettiğine işaret eden Yumaklı, "Ahlaksızlığıyla işledikleri suçları örtmeye çalışanlar ne yaparlarsa yapsınlar yargılanmaktan kurtulamayacaklar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kimsesizlerin kimsesi olmak bizim için şereftir' anlayışıyla, İsrail zulmü karşısında sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele veren Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

ÇELİK: KATZ'IN AÇIKLAMASI BİR SOYKIRIMCI KATİLİN HEZEYANIDIR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Katz'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

"İsrail’in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz’ın Devletimizi ve Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklaması bir soykırımcı katilin hezeyanıdır" dedi.

Soykırımcı hükümetin Dışişleri Bakanı olan Katz'ın, demokrasi ve özgür dünya adına konuşabilecek son kişi bile olmadığını belirten çelik, şu sözlere yer verdi: "Cumhurbaşkanımızın izlediği Filistin politikası, özgür dünyanın gerçek iradesidir. Özgür dünyanın gür sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Nazilerin ve katillerin sesi ise Netanyahu ve Katz gibilerdir. Netanyahu hükümeti, işledikleri soykırım suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır."

DAĞ: KATİL İSRAİL'İN SAVAŞ SUÇLUSU BAKANI GÖREVİNİ YAPIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ sosyal medya hesabından tepki mesajı yayımladı. Dağ, şu ifadeleri kullandı: "Katil İsrail'in savaş suçlusu bakanı görevini yapıyor. Mazlumların sesi olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik iftira kampanyasına devam ediyor. Diğer yandan ise bugunkü çabalarının karşılığında Sn. Ekrem,İmamoglu'na "aferin" diyor. Herkesin tarafı net ve açık. Biz katil İsrail'i rahatsız etmeye, kadınların, çocukların mazlum insanların yanında durmaya devam edeceğiz. Bazıları ise katillerin gözüne girmek için daha fazla çaba gösterecek."

KABAKTEPE: KATİL DEVLETİN, ELLERİ KANLI BAKANI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de sosyal medya hesabından, Katz'ın skandal paylaşımında tepki gösterdi. Kabaktepe, "Katil devletin, elleri kanlı dışişleri bakanı Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan'ı tehdit etmekle kalmıyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin iç işlerine karışma cüretinde bulunuyor. Bu milletin özgür iradesi ve büyük teveccühü ile seçilen Cumhurbaşkanımız'a dair söylemeler İsrail'in düştüğü çaresizliği, yenilgiyi ve çıkmazı gösteriyor. Bir gün elbet yargılanacağını bilenler, suni gündemler oluşturarak gerçekleştirmiş oldukları soykırımları ve vahşeti örtbas etmek istemektedir." ifadelerini kullandı.

OĞAN: ELİ KANLI KATİL, HADDİNİ HUDUDUNU BİL

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda aday olan Sinan Oğan da söz konusu paylaşıma tepki gösterdi. Oğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Cumhuriyeti devletine, onun Cumhurbaşkanına, demokratik değerlerine ve kimliğine saldırma cüretini gösteren eli kanlı katil, haddini hududunu bil!" ifadelerini kullandı.

RESUL KURT: ALÇAK PAYLAŞIMI KINIYORUM

AK Parti Adıyaman Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Resul Kurt sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

İsrailli Bakan Katz'ın Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı hadsiz ve alçak paylaşımı kınıyorum. Bebek, çocuk, kadın demeden onbinlerce masumun katili olanlar bilsin ki Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Uluslararası hukuk önünde hesap vereceksiniz.

İMAMOĞLU: AÇIKLAMANIZI SİZE AYNEN İADE EDİYORUM

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın X hesabından yaptığı paylaşımda kendisinin etiketlenmesinden rahatsız olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından şu cevabı verdi:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum.

Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz.

Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 136
  • Sereflikochisarli 1 ay önce Şikayet Et
    Sizinde sonunuz gelecek it suruleri naletlenmis halk bunlarin hesabi sorulacak o zaman kacacak delik arayacaksiniz az kaldi
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 ay önce Şikayet Et
    Bebek katillerini Kudüs'ün kapısına asmaya gelecez acele etmeyin...ABD teröristleri de kurtaramıyacak sizi...onlarıda Akdeniz'e gömecez...
    Cevapla
  • silah verin 1 ay önce Şikayet Et
    Bu işin kolayı var, hiç kimsenin savaşmasına gerek yok, Hamasa verin en modern silahları israili 2 haftada boydan boya ele geçirirler.
    Cevapla
  • Bedri 1 ay önce Şikayet Et
    Hadiste yahudilerin yenileceğini ve taşlar ağaçlar bile arkamda bir yahudi var diye dile geleceğini söylüyor ben önceleri anlam veremiyordum acıyordum yazık diyordum ama şimdi gercekten cezalandirilmasi gerken lanetli bir kavim olarak goruyorum çünkü insanlıkla alakaları yok en kötü hayvandan daha canavardırlar
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    1915 de kumanda ettiğin çakal sürüsüyle gelmiştin bu milleti yok etmeye.O gün nasıl bu asil milletten asil bir cavap ve tokat aldıysan yine alacaksın.Aslana ilişme kafan kopar:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı: Listeye iki çizik!
Narin'in şüpheli olmayan tek akrabasından kritik karar