Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı, Gazze'deki soykırımın suç ortağıdır!

Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İnsan Hakları Programı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında Haniye'nin şehit edilmesinin ardından milli yas ilan edilmesine karşı çıkanlara sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 05.08.2024 14:33 GÜNCELLEME 05.08.2024 22:52
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca parti genel merkezinde düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada Hamas Siyasi Lideri İsmail Haniye'nin Siyonist İsrail tarafından şehit edilmesinin ardından Türkiye'de ilan edilen milli yasa tepki gösterenlere sert çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'hassasiyetimizi hazmedemediler' diyerek "Sizden mi izin alacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şu şekilde;

İnsan hak ve hürriyetlerinde son 22 yılda sessiz devrimlere imza atmış bir kadro olarak, eğitim programımızın insan haklarıyla ilgili bilincin artmasına ve bu alanda partimizin başarılarla dolu tarihinin daha iyi anlaşılmasına katkı yapacağına inanıyorum. İnsan hakları fikrinin muhafazası, geliştirilmesi, saldırılar karşısında korunması toplumsal barışın teminatıdır. İnsan Hakları Eğitim Programımız titizlikle hazırlanmış içeriğiyle inşallah bu amaca hizmet edecektir.

Çevremizde vuku bulan gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz. Programımızı dünyada son derece ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığı bir dönemde icra ediyoruz. Dünya siyaseti en sert virajlarından birini dönüyor. Uluslararası sistemde ciddi bir güç boşluğu var. Sadece güç boşluğu değil, bir ahlak ve vicdan kaybıyla da karşı karşıyayız. Bu boşluk günden güne tebarüz ediyor. Kendini net olarak hissettiriyor. Hepimizi ürkütmesi gereken kan, zulüm, savaş ve çatışma sahneleri adeta sıradan hale geldi.

İnsanlığın kendi ortak güvenliğini temin etmek için tesis ettiği kurumlar, normlar, kurallar günden güne irtifa kaybediyor. İnsan hakları, demokrasi, hukuk ve küresel adalet gibi asırların birikimi olan kavramların içi boşaltıldı, yıpratıldı. İtibar ve güven kaybına uğradı.

"BATILI ÜLKELER SOYKIRIMIN SUÇ ORTAĞI"

İnsanlığın çok acı tecrübeler sonrasında inşa ettiği kural temelli sistemin yıkılışına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Buna mukabil, bu kötü gidişatı tersine çevirecek adımlar da atılmıyor. Ne Srebrenitsa Soykırımı'ndan ne Irak'ın işgalinden ne Suriye ihtilafından ne de Rusya-Ukrayna savaşından maalesef gerekli dersler çıkarılmadı.

(İsrail'in Gazze işgali)

Küresel sistemi adalet temelli revize edecek hiçbir çaba göstermedi. 

Gazze'de Filistin halkının maruz kaldığı soykırımı anlatmaya artık kelimeler kifayet etmiyor.

Kafası kopmuş masum bebeklerin artık bu yükü çekemiyorum diyerek babasının ezarı başında gözyaşı döken çocukların yüreği yaralı annelerin görüntüleri izlemeye kimsenin kalbi dayanmıyor. Soykırım başlayalı tam 10 ay oldu. Bu sürede 16 binden fazla çocuk öldü. 40 bin masum insan şehit oldu. 

Batılı ülkeler zaten İsrail'in soykırım politikasının suç ortağı. Her türlü desteği sağlıyorlar. 

"KARA LEKEYİ ÖMÜR BOYU TEMİZLEYEMEYECEKLER"

Günümüzün Hitler'i Netanyahu'yu ayakta alkışlayanlar ellerine yapışan o kara lekeyi ömür boyu temizleyemeyecek. Tarih kimin yanında durduğunu kaydediyor.

Filistin sınavından anlımızın akıyla çıkmanın samimi gayreti içindeyiz. Soykırımcıların olması gereken yer mahkeme. Hakkı haykırmak Filistin'e görevimiz. 

ERDOĞAN'DAN MİLLİ YASA KARŞI ÇIKANLARA TEPKİ

(İsmail Haniye'nin şehit edilmesi)

İsmail Haniye'yi Meclis ya da AK Parti program salonunda konuşturmanın planını yaparken şehadetinin haberini aldık. 

Şehit Haniye hakkında az bilinen gerçek! 15 Temmuz'dan sonra Türk bayraklarıyla...Şehit Haniye hakkında az bilinen gerçek! 15 Temmuz'dan sonra Türk bayraklarıyla...

İsmail Haniye'yi tanıyan, onunla az çok teşriki mesaisi olan herkes, onun nasıl yiğit bir dava adamı olduğunu çok çok iyi bilirdi. Kendisi aynı zamanda Filistin'in son seçilmiş başbakanıydı. Merhum Haniye'nin Katar'daki cenaze merasimine geniş bir heyetle iştirak etmenin yanı sıra ülkemizdeki bir günlük milli yas ilan ederek Filistin halkıyla dayanışmamızı gösterdik. 

Bir günlük yas ilan ettik. Bazı cibiliyeti bozuk olanlar bu hassasiyeti hazmedemediler. Sizden mi izin alıp bunun kararını vereceğiz? Biz milletimizden gerekli izni aldık ve adımlarımızı buna göre atıyoruz. 

"KÜRESEL SİSTEM İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ"

Gazze kriziyle beraber küresel sistem iflas bayrağını çekmiştir.

Gazze bize küresel sistemin sadece adaletsizliğini değil, aynı zamanda iki yüzlülüğünü de gösterdi. Her şey gözlerimizin önünde yaşandı ve yaşanıyor. Bakınız, gazeteciler katledildi.

Uluslararası basın kuruluşları ses çıkarmadı. Medya organlarının ofisleri basıldı. Batı demokrasilerinde demokrasi gelmedi. Çocuklar, kadınlar, daha ağzı süt kokan bebekler öldürüldü. İnsan hak ve hürriyetlerinden dem vuranlardan kayda değer hiçbir itiraz yükselmedi. Gezi olayları sırasında İstanbul'a kamp kurup 24 saat canlı yapanlar 10 aydır Gazze'de üç maymunu oynuyorlar. Hendek teröründe şehir eşkıyalarını kurtarmak için çırpınanlar 10 aydır Gazzeli mazlumlar için kıllarını dahi kıpırdatmıyor.

Mesele Türkiye olunca aslan kesilen ne kadar batılı kurum ve kuruluş varsa İsrail karşısında süt dökmüş kediye dönüyorlar. Meselenin daha vahim tarafı bu kurum ve şirketlerin Filistin konusundaki tavrının kayıtsızlığı dahil mumla aratmasıdır. 

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Vahşi bati hep soykirim yapti hepde yapacak bunlar vahşi yabani
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 1 ay önce Şikayet Et
    Küresel finans çokmek üzere reis yine haklı çıkti
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    syn reis şu kürecik haber uydu sistemini kapatın ki batı ve israil bizi dinleyemez.
    Cevapla
  • Konyalı 1 ay önce Şikayet Et
    Konuşmanın ötesine geçmek için kaç çocuk ölmesi gerekiyor, dua ediyoruz ama önce sefere çıkmak gerekiyor
    Cevapla
  • Giresunlu 1 ay önce Şikayet Et
    Reis, mazlum Filistin Halkinin feryadina sadece seyirci kaldik. Allah bunun hasabini biz Müslümanlara tek tek soracak. Ben bir Müslüman olarak o siddetli günden çok korkuyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçük kızın cenazesi komşu köye getirildi! Türkiye Narin'e veda ediyor....
Bakan Tekin'den kayıt ücreti iddialarına sert cevap! "Müdür hangi gerekçeyle isteyebilir?"