İmamoğlu, LGBT dayatması 'Roblox'a sahip çıktı! Yarkadaş: Çocuk istismarına açık bir mecra

Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması nedeniyle oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Roblox'a sahip çıkarak, 'Akıl alır gibi değil' diyerek neden kapatıldığını sorguladı.

GİRİŞ 08.08.2024 02:15 GÜNCELLEME 08.08.2024 08:57
Bu Habere 345 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çevrim içi oyun platformu Roblox.com'un Türkiye'de erişime kapatılmasının, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla yapıldığını belirtti.

ÇOCUK İSTİSMARINA NEDEN OLABİLECEK İÇERİKLER BARINDIRIYOR

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması tespiti üzerine www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesine karar verilmesini talep etti.

Hakimlik, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un, "Yaşam hakkı, kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması gibi sebeplerinden birine bağlı olarak hakimin erişim engeli kararı alabileceği"ni öngören 8/A1'nci maddesi gereğince www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesine karar verdi.

"OYUN" ADI ALTINDA EŞCİNSELLİK ÖZENDİRİLİYOR

Yasak kararının ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Roblox'un mide bulandıran yüzü gözler önüne serildi. Paylaşımlarda, oyun adı altında çocukların gizli sanal odalarda cinsel ilişki partilerine davet edildiği, eşcinselliğin özendirilerek LGBT propagandası yapıldığı görüldü.

İMAMOĞLU 'LGBT' PROPAGANDASI YAPILAN ROBLOX'A SAHİP ÇIKTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, LGBT sapkınlığıyla çocukların istismar edildiği bir platform haline gelen Roblox'a adeta sahip çıktı.

"AKIL ALIR GİBİ DEĞİL"

İmamoğlu açıklamasında, "Instagram’dan sonra, 15 milyondan fazla kullanıcısı olan ve kullanıcıların oyun geliştirebildikleri çevrimiçi oyun platformu #Roblox'a da erişim yasağı gelmiş olması akıl alır gibi değil. Bu kararları verenler yeni dünyadan, ekonomiden, teknolojiden bihaber akıllar." ifadelerini kullandı.

YARKADAŞ KARARI SAVUNDU

Eski CHP milletvekili, gazeteci ve yazar Barış Yarkadaş da katıldığı TV 100 canlı yayınında kararın doğru olduğunu dile getirdi.

Yarkadaş alınan kararla ilgili, "Dijital mecrada Roblox’un çocuk istismarına çok açık bir mecra olduğunu söyleyebilirim. Özellikle çocukların henüz soyutlama yeteneklerinin gelişmediği bir yerde cinsel istismara açık bir alanın olması herkes açısından korkutucudur ve mutlaka bir şekilde önlem alınması gerekir." dedi.

İMAMOĞLU İNSTAGRAMI DA SAVUNMUŞTU

Instagram'ın kapatılmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan şaşırtmayan bir hareket geldi. Türkiye'yi yurt dışına defalarca şikayet etmesiyle gündeme gelen İmamoğlu, Instagram'ın da avukatlığına soyunmuş, Instagram'a getirilen erişim yasağını, yine Instagram'da yaptığı canlı yayınla eleştirmişti.

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 345
  • kenan 1 ay önce Şikayet Et
    lgbt sapkınlarını ve destekçilerini lanetliyoruz
    Cevapla
  • 542654 1 ay önce Şikayet Et
    Niye şaşırıyorsunuz ki 3 Nisan 202 tarihinde CHP Grup Başkan vekili Engin Altay' ın söylediklerini bir hatırlayın. "Bu hükümet dünyanın en doğru işini yapsa bizim muhalefet olmamız lazım" diye açıklama yapıyor.
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Tüm meslen oyun mu? Oyun geliştimeyle iş bitiyor mu? Aileler ve nesiller bozulduktan sonra, kim takar oyunu? Gaye Oyun ve oyalanma değil. Oyun için yaşamıyoruz. Gayet iyi olmuş yasaklanması.
    Cevapla
  • rezalet 1 ay önce Şikayet Et
    ya bunun derdi ne? toplum düşmanı mı? her saçmalıga sahip çıkıyor. bir de utanmadan sıkılmadan asıl cahil kim bilmeden, bu kararı alanlar dünyadan bihaber demiş.
    Cevapla
  • Vanlıyam 1 ay önce Şikayet Et
    La bunda bir sıkıntı var. lgbt yi çok sahipleniyor. buda mı onlardan yoksa? diye düşünmeden edemiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan’da ikinci şok saldırı! Patlatılan ICOM marka telsizlerle ilgili Türkiye detayı
Uzmanlar açıkladı! Bu ürünler bombaya dönüşebilir