Interpol'denim deyip 1,6 milyon dolandırdı: Altın da isteyince yakalandı

Yetkililer tuzaklara karşı sık sık uyarı yapsa da dolandırılma vakaları bitmiyor. Çorum'da kendisini Interpol görevlisi olarak tanıtan şüpheli, bir kişiyi 1,6 milyon lira dolandırdı.

GİRİŞ 08.08.2024 08:53 GÜNCELLEME 08.08.2024 14:05
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde telefonda kendisini Interpol görevlisi olarak tanıtan ve bir kadını 1 milyon 650 bin lira dolandıran zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, telefonla dolandırıldığından şüphelenen bir kadın, Oğuzlar İlçe Emniyet Amirliğine başvurarak şikayetçi oldu.

Kadın ifadesinde, telefonda kendisini Interpol görevlisi olarak tanıtan kişinin, "İlçede terör örgütü FETÖ'ye yönelik kapsamlı bir operasyon yapılacağını, kendisinin de gözaltına alınacak kişiler arasında yer aldığını, kendilerine yüklü miktarda ödeme yapması durumunda gözaltına alınmaktan kurtulabileceğini" söylemesi üzerine 4 ayrı banka hesabına 3 gün içinde 1 milyon 650 bin lira gönderdiğini, zanlının operasyon için ilçeye geldiklerini ve elindeki altınları da belirledikleri bir noktaya bırakmasını isteyince durumdan şüphelendiğini belirtti.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları aracılığıyla ilçedeki yabancı kişileri takibe aldı.

Ekipler, incelemede hareketlerinden şüphelendikleri H.C'yi (19) Fatih Caddesi'nde gözaltına aldı.

Ankara'dan kiraladığı otomobille Oğuzlar ilçesine geldiği belirlenen H.C, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • SARIÇİÇEK. 1 ay önce Şikayet Et
    tutukla giden paralar ne olscak?
    Cevapla
  • Yaşlı Kurt 1 ay önce Şikayet Et
    O kadar parayı ödemiş. Demekki azılı fetöcü. İcabına bakılsın..
    Cevapla
  • Serpil 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım sen aklımıza mukayyet ol bu insanlar gafil olmasınlar bu sahtekar Lara karşı
    Cevapla
  • VESSELAM 1 ay önce Şikayet Et
    Soruşturmadan sonra.Hemen İDAM edilmeli
    Cevapla
  • Yado 1 ay önce Şikayet Et
    Ilk duruşmada serbest,,,burasi Türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in bombaladığı Lübnan alev topuna döndü!
İsrail, Lübnan'da çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi!