ABD'nin Suriye'deki olağanüstü hareketliliğine Türkiye'den ilk tepki! MSB'den açıklama

Bakanlık kaynakları Suriye’nin kuzeyinde Arap aşiretleri ile terör örgütü PKK/YPG arasında devam eden son çatışmalarla ilgili "ABD’nin yeni bir saldırı endişesiyle SDG’lileri bu bölgeye sevk ettiğini değerlendiriyoruz.” dedi.

GİRİŞ 08.08.2024 13:01 GÜNCELLEME 08.08.2024 14:12
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ:  Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısına Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk soruları yanıtladı. 

MSB, Suriye'de Arap Aşiretleri ile terör örgütü SDG/PYD-YPG arasındaki çatışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Silah kuşanıp PKK'ya savaş açtılar: Örgütün 9 karargahını bastılarSilah kuşanıp PKK'ya savaş açtılar: Örgütün 9 karargahını bastılar

"ABD SDG'LİLERİ BÖLGEYE SEVK EDİYOR"

Bakanlık kaynakları, ABD'nin yeni bir saldırı endişesiyle SDG'lileri son çatışmaların olduğu bölgeye sevk ettiğini değerlendirdiklerini kaydetti ve şu ifadeler kullanıldı;

“Bu çatışmalar dönem dönem alevleniyor. Çünkü Deyrizor bölgesinde terör örgütü SDG ve YPG’nin yapmaya çalıştığı işlere oranın gerçek sahipleri olan yerel halk karşı çıkıyor. ABD’nin de o bölgeye oraya bir miktar SDG’liyi sevkettiğine dair bilgiler var.

İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik sonrası İran’ın bazı ABD üslerine saldırıları olduğunu hatırlatan MSB, "ABD’nin yeni bir saldırı endişesiyle SDG’lileri bu bölgeye sevk ettiğini değerlendiriyoruz.” dedi.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • İlhami Beko 1 ay önce Şikayet Et
    Amerika bize dost olmaz 70 yıl oldu sinsice Türkiye'yi bölmek istiyor ve İsrail'i devreye sokarak savaşa gireceğiz bunlara inanamayacaksınız Rusya ve Çin e yanaşmak lazım
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Bize düsman olmuslar biz hala bunlarla NATO dayik diye yumusak davraniyoruz.
    Cevapla
  • Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    Ermeniler donat, binbir çeşit yalanla kandır, başlarına da yahudileri koy, al sana sdg, ypg ve diğer terör örgütleri.
    Cevapla
  • ZAZAÇERKEZKIRMASI 1 ay önce Şikayet Et
    TSK bu ve benzeri gelişmelere yönelik herzaman hazırlıklı disiplinle titizlikle çalışma içindedir.Şüphesiz Ülkemiz için ciddi bir güvenlik meslesidir Suriyenin kuzeyindeki sinsi oluşum neye hizmetettikleri belli gözlerönünde.Suriye merkezi yönetiminin kontrolü kaybetmesinin olumsuz neticelerini görmekteyiz.Ordumuz herzaman hazır disiplinlidir eşsizdir aslanlarım canım benim.
    Cevapla
  • Fahri 1 ay önce Şikayet Et
    Pyd liler bizemi saldıracak diyen bir ermeniyi hatırlıyorum..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Scooter sürücüsünü kural ihlalleri kazaya neden oldu! Korkunç anlar böyle görüntülendi
Tam 68 bin kat daha güçlü! İşte 2024'te tanıtılan sıra dışı silahlar...