Polatlı'da korkunç kaza: Otobüs ikiye ayrıldı, çok sayıda ölü ve yaralı var

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, bir yolcu otobüsünün köprünün ayağına saplanması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybederken 26 kişi de yaralandı. Bir görgü tanığı, otobüsün biraz hızlı olduğunu ve yolda yalpaladığını söyledi.

GİRİŞ 09.08.2024 08:02 GÜNCELLEME 09.08.2024 12:00
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

İzmir'den Ağrı'ya doğru giden 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü, Ankara'nın Polatlı ilçesinde Olukpınar köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen nedenle yoldan çıkarak köprü ayaklarına çarptı.

Polatlı'daki kazada üst geçidin, otobüsün neredeyse tamamını ortadan ikiye biçtiği görüldü. Kazada 9 kişinin hayatını kaybettiği 26 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

VALİ ŞAHİN: YOLDA FREN İZİ YOK

TRT Haber canlı yayınına bağlanan Ankara Valisi Vasip Şahin, yolda fren izi olmadığını ve ilk belirlemelere göre şoförün uyumuş olma ihtimalinin değerlendirildiğini belirtti. Vali Şahin, şoförün de hayatını kaybedenler arasında olduğunu bildirdi.

GÖRGÜ TANIĞINDAN İLK BİLGİ

Kaza sırasında otobüsün arkasında seyreden otomobilin sürücüsü Murat Türkoğlu, Polatlı'ya gittiklerini belirterek, "Temelli'den beraber çıktık, arkalı önlüydük zaten. Otobüs biraz hızlıydı, buraya 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı, sonra köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza isabet etti. Arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duymadı." diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, "Ankara'nın Polatlı mevkisinde meydana gelen otobüs kazasında 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 26 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavisi hastanelerde devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz." açıklamasında bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Polatlı'da meydana gelen otobüs kazasında ilişkin soruşturma başlatıldığını, soruşturmada bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde üç Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

PSİKOSOSYAL DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yolcu otobüsü kazasından etkilenen vatandaşlara psikososyal destek verilmeye başlandığını açıkladı.

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Eskişehir Yolu Polatlı İstikameti Temelli Çıkışı'nda meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

KAYNAK: İHA, AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 164
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    otobüslere hız sınırlandırıcı sistem takma zorunluluğu getirilsin. bu bir kaza değil. bile bile ölüme gitmek.
    Cevapla
  • Aslan 52 1 ay önce Şikayet Et
    hiç birşey den ders almayan bir milletiz
    Cevapla
  • 1 Kayseri'li 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin yakınlarına Allah sabır versin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    asgari ücretle ne alâkası var anlamadım
    Cevapla
  • gerçekçi 1 ay önce Şikayet Et
    bu ülkede hala askerî ücretle otobüs şoförleri çalıştığı sürece daha çok görürüz bu tür kazaları. bende otobüs şoförüyum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den siber terör saldırısı! Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler! Akşener harekete geçti