Bakan Fidan'dan çağrı: Tüm ülkeler davaya müdahil olmalı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile düzenlediği basın toplantısında "İsrail Filistin ihtilafının iki devletli adil bir çözüme kavuşturulması için çabalıyoruz." dedi.

GİRİŞ 09.08.2024 13:30 GÜNCELLEME 09.08.2024 13:30
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın diplomatik temasları sürüyor.

Bakan Fidan; son olarak, Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimovic ile görüştü. İkili görüşmeyi İstanbul'da bulunan Dolmabahçe çalışma ofisinde gerçekleştirdi.

İkili daha sonra kameraların karşısına geçerek; gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

İşte Hakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

"İSRAİL MUTLAKA DURDURULMALI" 

"İsrail'in mutlaka durdurulması gerekiyor. İsrail'i destekleyenler Gazze'deki katliamın suç ortağıdır. Türkiye olarak biz bölgede barış ve huzur istiyoruz. İsrail Filistin ihtilafının iki devletli adil bir çözüme kavuşturulması için çabalıyoruz."

(İsrail'e soykırım davası)

İsrail'e soykırım davası: Türkiye müdahil oluyor! Belgeler sunulduİsrail'e soykırım davası: Türkiye müdahil oluyor! Belgeler sunuldu

Bakan Fidan, Türkiye'nin müdahil olmak için başvuruda bulunduğu UAD'deki İsrail'e yönelik soykırım davasına ilişkin "Tüm dünya soykırım davasına müdahil olmalı. Tüm ülkeleri davaya müdahil olmaya çağırıyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • ali aslantürk 1 ay önce Şikayet Et
    Hakan Fidan sana helal olsun..sonun kadar seni nleyiz
    Cevapla
  • maho 1 ay önce Şikayet Et
    bu katil devletle ticaret yapanlar bu katliamın ortaklarıdır
    Cevapla
  • Hüseyin- 1 ay önce Şikayet Et
    Onlara en agir cezayi biz veririz .Nasilmi ? MALLARINI ALMAYIN ,zormu ? mal almadan inceleyin yahudi,AB,ABD mallarini almayin,yerli mal alin,yerli magzalardan alin.Gavurun malini alip hava atmanin zamani gecti yobazolar.
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    CİHAT FARZDIR.. masum bebek çocuk ve masum insanlar katlediliyorsa CİHAT FARZDIR. NE BEKLİYORSUNUZ.
    Cevapla
  • Haberci 1 ay önce Şikayet Et
    İrfan ÖZFATURA 18 Haziran 2024 tarihinde Gazze ye Rakka tarifesi yazısını yazdı yandaşta ,ötekinde ,berikinde şunda bunda ne anlatılıcak,40000 den fazla insan öldü ,öleceksek adam gibi ölelim. Davaya müdahil olundu ,diğer ülkelerin yaptığı toplantı üstüne toplantı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Altaylı iyice saçmaladı: Ali Erbaş'a çamur atayım derken rezil oldu
Jandarmayı gizlice dinledi, yalan ihbarda bulundu: İşte amca Fuat'ın ifadesi!