GTA 6 ne zaman çıkacak? İşte o tarih

Rockstar Games tarafından geliştirilen Grand Theft Auto (GTA) serisinin altıncı oyununun çıkış tarihi milyonlarca oyun sever tarafından merak ediliyor. IMDb ise oyuncuları heyecanlandıran GTA 6'nın resmi çıkış tarihini duyurdu. Peki, GTA 6 ne zaman çıkacak?

GTA 6 ne zaman çıkacak? İşte o tarih
GTA 6 ne zaman çıkacak? İşte o tarih
GİRİŞ 15.08.2024 17:42 GÜNCELLEME 15.08.2024 17:42

Grand Theft Auto 5, 17 Eylül 2013 tarihinde çıkmıştı. Çıkışının üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen hala en çok oynanan oyunlar arasında yer alan GTA 5, koltuğunu GTA 6'ya devretmek için gün sayıyor. IMDb resmi sitesinde GTA 6'nın resim çıkış tarihini açıkladı. Peki, GTA 6 ne zaman çıkacak?

GTA 6 NE ZAMAN ÇIKACAK?

GTA 6, 27 Ekim 2024 tarihinde çıkacak. Ayrıca Rockstar Games, GTA 6'nın oyunculara zamanında sunulması için çalışanları ofise çağırdı ve oyunda bir gecikme olmayacağını açıklamıştı. Fakat oyunun resmi çıkış tarihine dair Rockstar Games'ten bir açıklama gelmedi.

Şimdilik sadece IMDb'nin resmi internet sitesinde bu bilgi (çıkış tarihi) yer alıyor.

Olay tam olarak şöyle oluyor;

IMDb'de dolaşan bir Reddit kullanıcısı GTA VI'nın sayfasında çıkış tarihini IMDb'de 27 Ekim 2025'in yer aldığını gördü. Oyunun Sonbaharda çıkacağı söyleniyordu ve bu tarihte mümkün gözüküyor. 

Olayın yalnızca birkaç dakika sonrasında sayfanın hızlıca değiştirildiğini söyleyen Reddit kullanıcısı, bu sayede gerçek tarihin ortaya çıktığını öne sürdü.

Strauss Zelnick

TAKE-TWO INTERACTİVE CEO'SU ÇIKIŞ TARİHİNİ DUYURMUŞTU

Rockstar Games'in sahibi Take-Two Interactive CEO'su Strauss Zelnick heyecanla beklenen oyun hakkında açıklama yapmıştı. Açıklamada "GTA 6'yı 2025 sonbaharında teslim edeceğiz, oldukça güveniyoruz" demişti.

EN ÇOK BEKLENEN OYUN OLDU

GTA 6 çıkmamasına rağmen PlayStation tarafından "En Çok Beklenen Oyun" ödülüne layık görüldü.

FRAGMANI MİLYONLAR İZLEDİ

Rockstar Games resim YouTube hesabından 8 ay önce paylaşılan GTA 6 fragmanı kısa sürede izlenme rekoru kırmıştı. 14 Ağustos 2024'te izlenme oranı 205 milyondur.

HANGİ PLATFORMLARDA OLACAK?

GTA 6, ilk olarak PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için çıkacak. Oyun PC'ye çıkacak fakat piyasaya sürüldükten bir süre sonra gelecektir.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İtirafçıdan yeni bilgiler: Narin'in katili amcası Salim
Fransızlar resmen duyurdu: G.Saray 5 yıllığına anlaştı! Tek pürüz var