Maymun Çiçeği virüsüyle ilgili şok detay! 1 yıl önce anlatılmış

Dünyada hızla yayılan Maymun Çiçeği virüsünün 2021 yılında düzenlenen Münih Konferansı'nda gündeme getirildiğini söyleyen Doç. Dr. Cihat Yaycı, iki senaryonun altını çizerek biyolojik savaş ihtimaline dikkat çekti.

GİRİŞ 16.08.2024 11:21 GÜNCELLEME 16.08.2024 11:48
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Acil durum' ilan ettiği ve Afrika ülkelerinden sonra Avrupa ülkelerine de sıçrayan Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. 2021 yılında düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı sırasında maymun çiçeği virüsünün dünyaya yayılacağı senaryosunun sunulduğunu ortaya çıktı.

"DOĞAL VİRÜS ÖNCEDEN KESTİRİLEMEZ"

Münih Konferası'ndaki detayları kamuoyuna açıklayan Müstafi Tümarmiral Cihat Yaycı, “Bu araştırmalarımız ‘doğal bir virüs salgınının önceden kestirilemeyeceği, tahmin edilemeyeceğini’ bize gösterdi. Eğer tabii bu virüs salgını insan eliyle önceden planlanmamış ise. Bu sonuca nasıl vardığımızı özetlemek gerekirse virüsler DNA’sı olmayan sadece RNA’sı olan, çoğalmak için hücre içinde bir protein ile eşleşmesi gereken mikroorganizmalardır. Kendileri tek başına çoğalamazlar. Bakteriler ise, kendi DNA’sı olan hatta bulunduğu ortamda başka DNA ile eşleşebilen bir mikroorganizmadır. Dolayısıyla bakterilerin mutasyonları öngörülmesi mümkün değildir. Çünkü bulunduğu çevreden başka DNA yapısıyla eşleşme ihtimali vardır. Virüslerde bu durum söz konusu değildir. Virüslerin mutasyona uğraması için virüslere gerekli koşulların hazırlanması ya da bu koşulların oluşması gerekiyor” dedi. 

SENARYONUN İKİ SEBEBİ OLABİLİR

Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili hazırlanan olası senaryonun iki sebebi olabileceğine dikkat çeken Yaycı, “O raporun hazırlandığı tarihte virüs zaten kuluçkadan çıkıp gözlenmeye başlamıştır. İkinci olarak ise, virüs laboratuvarda oluşturulmuş olabilir. Eğer ki o anda virüs, dünyada gözlemleniyor ve algoritmalar çalıştırılıyorsa, önlem alması gereken kurumlar ve örgütler önlem almamış sonucu çıkabilir ya da özellikle böyle bir salgın oluşturulması hedeflenmiştir. Eğer böyle ise bu durumun bir biyolojik savaş olduğu kanısına varılabilir” şeklinde konuştu. 

"BİYOLOJİK SİLAHLAR ATEŞLİ SİLAHLARDAN DAHA ETKİLİ"

Günmüzde biyolojik silahların yoğun bir şekilde kullanıldığını belirten Yaycı ABD'nin 2012 yılında eski adı Sağlık İstihbaratı olan dersi, Genetik İstihbarat dersi olarak değiştirdiğini ve Savunma Bakanlığı İstihbarat Okulunda okutulduğunu söyledi. Türkiye'de de 2019 yılından itibaren Genel Kurmay İstihbarat Okulunda Genetik İstihbarat dersi okutulduğunu ifade eden Yaycı, "Biyolojik silahların, ateşli silahlardan daha etkili bir yıkım aracı olduğu görülmektedir. Ateşli silahlar binlerce kişiyi öldürebilirken, biyolojik silahlar yüzbinlerce kişinin ölümüne sebep olabilecek potansiyele sahiptir. Elde edilmesi nispeten kolaydır, ancak depolama ve dağıtma sinir gazlarından daha da zordur. Biyolojik saldırı, artık büyük ülkelerin savaş konsepti içinde yer almaktadır” dedi. 

Dünyanın gelecekte bu tür pandemilerle daha çok karşılaşabileceğini söyleyen Yaycı, "Şimdiden çok tedbirli olmalıyız. Ülkemizde de yeni bir sağlık seferberliği mevzuatı yazılması gerekmektedir. Hazırlanacak sağlık seferberliği askeri seferberlikle uyumlu olmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 30
  • H abi 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu emperyalist batıdan kurtulduk kurtulduk. Kurtulmadıksa onlar bizden kurtulacak
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Kadir Mısıroğlu 20 yıl önce anlattı bunları
    Cevapla
  • Emekli memur_____ 3 hafta önce Şikayet Et
    DÜNYA yı Yöneten İnsanlar KÖTÜ olunca, bu Hastalıkların Sonu Gelmez Çünkü bilinçli Yapılıyor, Önce Korona dediler Tüm İnsanlara ne üdüğü belirsiz aşı ları Çaktılar, şimdik ise Maymun Çiçeği Çıkardılar, Sırada bakalım daha neler var...
    Cevapla
  • ADANALI 3 hafta önce Şikayet Et
    Covid 19 da Çin de çıkmadı Avrupa ülkesi İtalya da çıktı bu virüsü Almanya çıkardı Dönemin şansölyesi Merkel ve İlacı bulduğu iddia edilen Türeci ler bir konferansta bu virüsü görüştüler
    Cevapla
  • Ali.E 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu sitenin okuyucusu olarak; sizin gibi alanında uzman kişilerin yorum ve bilgilendirmelerine ihtiyacımız var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'in sürpriz takımından flaş atak: Özellikle Emre Mor'u istedik
Cipin çarptığı Kaan son yolculuğuna tutttuğu takımın formasıyla uğurlandı