Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? Osmangazi Köprüsü, 15 Temmuz köprüsü, Yavuz Sultan Selim...

Köprü ve otoyol geçişlerine yüzde 40 civarı zam yapıldı. Peki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti ne kadar oldu?

Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? Osmangazi Köprüsü, 15 Temmuz köprüsü, Yavuz Sultan Selim...
Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? Osmangazi Köprüsü, 15 Temmuz köprüsü, Yavuz Sultan Selim...
GİRİŞ 16.08.2024 11:30 GÜNCELLEME 16.08.2024 11:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamında özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine zam yapıldı. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere artışa gidildi.
KGM’nin X hesabından yapılan paylaşımda, "KGM ve Yap-İşlet-Devret kapsamında özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri, 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir." İfadesi kullanıldı.

KÖPRÜ VE OTOYALLARA ZAM!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından zamlı geçiş ücretleri açıklandı. Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yüzde 40'a yakın zam yapıldı.

  • Zamla beraber İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün tek yön geçiş ücreti 24 TL'den 33 TL'ye yükseldi.

  • "Üçüncü köprü" olarak da bilinen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ise 35 TL'den 49 TL'ye çıktı.

  • İzmit Körfezi'ndeki Dilovası Dil Burnu ile Altınova Hersek Burnu arasında bulunan ve İstanbul - İzmir yolunu önemli ölçüde kısaltan Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti ise yine yüzde 40'a yakın zamlanarak, 399 TL'den 555 TL'ye yükseldi.

  • 1915 Çanakkale Köprüsü'nden tek yön geçiş ücreti ise 585 TL olarak belirlendi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ

AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Yeni tarifeye göre; tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 112 TL'den 156TL'ye, minibüsler için 168 TL'den 234 TL'ye ve motosikletler için 41,7 TL'den 60,8 TL'ye çıkarıldı.

Ücretler gece 00:00’dan sabah 05:00’a kadar ise 50 indirimli olarak otomobiller için 78 TL, minibüsler için 117 TL, motosikletler için ise 30,4 TL olarak uygulanacak.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Cengiz 3 hafta önce Şikayet Et
    Böyle enflasyon mu düşer doğal olarak herkes %40 koyar birde kendi kafasına göre koyar bu devran böyle devam eder hiç kimse de enflasyon düşecek diye hayal kurmasın lütfen
    Cevapla
  • Olgun Bozdemir 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu ülkede chp bitmeden enflasyon bitmez.
    Cevapla
  • Müslüman 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah belasını versin ahlaksızlar
    Cevapla
  • HİÇ 3 hafta önce Şikayet Et
    Körfezi dolaşcen o zaman ya da feribot bekleyecen, :D
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yapılan anlaşma sonrası Türkiye'den ABD'ye sert tepki!
Türk Devletleri Teşkilatı'nda son dakika kararı! Alfabe belirlendi, kaç harften oluşacak?