Sözde Kürt Kızılayı için para toplayan PKK/KCK üyeleri kıskıvrak yakalandı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen operasyonda PKK/KCK terör örgütü adına Almanya merkezli faaliyet gösteren sözde Kürt Kızılayı isimli dernek adına faaliyet yürüten 9 şüpheli yakalandı.

GİRİŞ 16.08.2024 18:51 GÜNCELLEME 16.08.2024 19:16
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen soruşturma kapsamında PKK/KCK terör örgütü adına Almanya merkezli faaliyet gösteren Heyva Sor A Kürdistan (Sözde Kürt Kızılayı) isimli dernek adına ilde faaliyet yürüten ve 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet ederek Terörizme Finans sağladığı ve maddi yardım aldığı tespit edilen; 9 şahıs Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan operasyonel çalışma ile gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslardan A.K., Z.T., R.Ö., D.K.,H.D. ve B.A. isimli şüphelilerden Y.İ. isimli şüpheliyse tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

 

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    Sadece y.i mi topluyormuş diğerleri napiyormuş. Arkasındaki chpkk dem in ayak izlerini kapatmak için bir kişiyi at içeri tamam
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK. 1 ay önce Şikayet Et
    Dadaş yemez dadaş gebertir Vatanı satmaz..
    Cevapla
  • ismet 1 ay önce Şikayet Et
    bu ülke ne kadar hain besliyo ya artık gereken yapılmalı
    Cevapla
  • Adem 1 ay önce Şikayet Et
    Allah bunlara akıl sağlığı versin. İsrailin ve ABD ni arzı mevud piyonları... Bu vatan için mücadele eden Müslüman Türk Kürt Laz Çerkez kardeşlerimin Allah yardımcısı olsun. Uyanık olmak lazım...
    Cevapla
  • Gs li 1 ay önce Şikayet Et
    kanı bozuklara bi daha güneş yüzü göstermeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzleyenler şaşkına döndü, Özdil, rakıyla kafayı yaktı! Kıbrıs skandalı sonrası şimdi de...
İsrail'in truva atı! ABD medyası ölümcül planı adım adım yazdı!