Türk insani yardım görevlisi Madagaskar'da gözaltına alındı

Yaklaşık 5 yıldır Madagaskar'da insani yardım faaliyetlerinde bulunan Gönüllü Vesileler Derneği Başkanı Ahmet Temel, dün sabah saatlerinde jandarma tarafından gözaltına alındı.

GİRİŞ 18.08.2024 22:36 GÜNCELLEME 19.08.2024 10:42
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Gönüllü Vesileler Derneğinden yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınan Temel, aradan geçen 24 saate rağmen serbest bırakılmadı.

Madagaskar'da 5 yıldır faaliyetlerine devam eden Dernek, başkente 900 kilometre mesafedeki Toliara'da 6 kişilik insani yardım gönüllüsü ekibiyle bir dizi yardım çalışması yürüttüğü esnada engellemeyle karşılaştı.

Savcılık emriyle karakola davet edilen Dernek Başkanı Temel, ifade vermesinin üzerinden 24 saat geçmesine karşın serbest bırakılmadı ve geceyi karakolda uygunsuz şartlar altında geçirmek zorunda kaldı.

MAĞDURLAR, DESTEK İÇİN KARAKOLA GELDİ

Temel'in gözaltı süresinin uzaması sebebiyle bölgede yürütülen insani yardım faaliyetleri durdu.

Günübirlik olarak bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan sıcak yemek, temiz su, ekmek ve çeşitli yardımların durmasının ardından ihtiyaç sahipleri, karakolun önüne gelerek Temel'e destek vermek için gösteri yaptı.

Destek gösterisinde bulunan kalabalık, çok geçmeden polis tarafından dağıtıldı.

BÜYÜKELÇİLİK DEVREYE GİRDİ

Olayın ardından Türkiye Cumhuriyetinin Antananarivo Büyükelçiliği devreye girdi.

Yerel makamlarla iletişim halinde olan Büyükelçiliğin temasları sürüyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Aslı 4 hafta önce Şikayet Et
    çok önemli bişey değildir biriyle kavga etmiştir küfür etmiştir oda şikayet etmiştir madagaskar işte haklı haksız ufak kavga dememiş yabancı diye atmıştır kodese bişey olmaz bir iki güne çıkar
    Cevapla
  • istanbul 4 hafta önce Şikayet Et
    güzel millet,güzel devlet helal olsun dünyaya iyilik dağıtan vefalıdır bizim millet...durmak yok yola devammm...abmzşe ve halka İSTANBULDAN kutlu selamlar
    Cevapla
  • KAYSERILI 4 hafta önce Şikayet Et
    neden tutuklanmis onu bilmek istiyoruz
    Cevapla
  • recep 4 hafta önce Şikayet Et
    Boş konuşuyorsun
    Cevapla
  • Ahmet 4 hafta önce Şikayet Et
    İnsani yardımlarda bulunmak için ismini dahi telaffuz edemediğimiz yerlerde hizmet veren yiğitlerimizi, yıldıramayacaksınız Allah'ın izniyle.. İnsanlık dışı bu tutumu anlamaktan güçlük çekiyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
İsrail'den nokta atışı katliam: Balkonda oturan Filistinli ve evi hedefte