Mama lobisinden acılı babaya rezil teklif! Her şeyi anlattı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde boş arazide sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan Tunahan'ın babası Halil Yılmaz, hükümeti eleştirmeleri için kendilerine 5 milyon lira teklif edildiğini söyledi.

GİRİŞ 19.08.2024 16:42 GÜNCELLEME 19.08.2024 16:42
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

  HABER7

Türkiye'de onlarca çocuğun canına kıyan başıboş sokak köpekleriyle ilgili Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, geçtiğimiz ay TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmasının ardından düzenlemeye karşı çıkan mama lobisinin bir rezilliği daha ortaya çıktı. 

"İLK GÜN EŞİMİ ARADILAR"

7 Aralık 2023'te Ankara'nın Keçiören ilçesinde boş arazide sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan ve 3 aylık yoğun bir tedavinin ardından taburcu edilen Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz, aylar sonra şaşkına çeviren bir itirafta bulundu. Bir röportajda konuşan acılı baba 'Hayvanseverlik' adı altında faaliyet yürüten 'mama lobisi'nin gerçek yüzünü gözler önüne serdi. 



Halil Yılmaz, sokak köpeklerinin çocuğuna saldırısının ardından eşi ve kendisinin defalarca telefonla aranarak istenilenleri söylemeleri durumunda kendilerine her türlü yardımcı olunacağını ve nakit para verileceğini söyleyen kişiler olduğunu açıkladı. 
Halil Yılmaz eşine gelen telefonu ve yapılan teklifi şöyle ifade etti;

 "Şimdi olayın daha birinci gününde eşimi aramışlar bizzat. Tabi ki ismini de biliyorum. Telefon numarasını zannetmiyorum duruyordur eşimde. Arayan kişi şöyle bir cümle kurabilir misiniz? 'Bu sokak köpeklerinin arasında 3 tane yabancı ırk vardı. İşte Alman kurduydu' diyebilir misiniz? Bunu derseniz size her türlü yardımcı oluruz. Yanınızda oluruz diye bir telefon gelmişti." 

HÜKÜMETİ ELEŞTİRME KARŞILIĞINDA 5 MİLYON TEKLİF EDİLDİ

Acılı baba eşinden sonra ise kendisine hükümeti eleştiren bir metin verildiğini ve bu metni okuması karşılığında 5 milyon TL teklif edildiğini söyledi. Yılmaz "Bana da çok telefon geldi. Çok teklifler de geldi. Bir tanesi metin hazırlamıştı. 'Sen bu metni okuyabilir misin? Senin hesabına 5 milyon atacağız.' dediler. 'Nasıl bir metin' dedim. Ondan sonra okudum mevcut iktidarı eleştiren. Ben kesinlikle 'yok' dedim." şeklinde konuştu. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 100
  • Misafirazrail 3 hafta önce Şikayet Et
    Kardeşim seni araysnlar zaten köpek hatta daha aşağsı bunları. Bir bir kafalarının kırılması lazım aslknda
    Cevapla
  • hızıroğlu 3 hafta önce Şikayet Et
    Biraz geç olmadı mı bu açıklama kardeş? Neden anında ilgili yerlere başvurmadın? diye sorarlar adama. Madem hükümeti kusurlu bulmadın değil mi?
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Köpeklerin yerine o mamaları siz yiyeceksiniz hainler ALLAH’IM bu hainlere fırsat verme
    Cevapla
  • Muharrem 3 hafta önce Şikayet Et
    Biraz akıllı olun parayı alın sonra deşifre edin elinizde ispatlı belge olsun
    Cevapla
  • İrfan 3 hafta önce Şikayet Et
    Haysiyetsiz olursan dediğin olur
    Cevapla
  • Abdullah 3 hafta önce Şikayet Et
    Münafıklardan her şey beklenir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den ABD ve GKRY arasındaki anlaşmaya tepki!
Dünya Meteoroloji Örgütü duyurdu: La Nina kışı geliyor