Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Blinken'le telefonda görüştü

Bakan Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'le telefonda görüştü.

GİRİŞ 21.08.2024 11:33 GÜNCELLEME 21.08.2024 11:37
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'le telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fidan'ın, Blinken ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

GÖRÜŞME TALEBİ BLİNKEN'DEN GELDİ

Keçeli yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün (21 Ağustos) bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Karşı tarafın talebi üzerine yapılan görüşmede, Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes müzakerelerindeki son durum ve bölgedeki gelişmeler ele alındı." dedi.

7 EKİM'DEN BERİ BLİNKEN'DEN ORTA DOĞU'YA 9. ZİYARET

Blinken, geçen yıl 7 Ekim'den bu yana Orta Doğu'ya dokuzuncu kez ziyaret düzenledi. Pazartesi günü ilk durağı İsrail'de, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

Daha sonra Mısır'a geçerek Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

ABD'li bakanın son durağı ise dün Katar'ın başkenti Doha oldu. 

Blinken, Doha'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerika'nın İsrail ile her gün temas halinde olduğunu, Katarlı ve Mısırlı arabulucuların da Hamas ile “köprü kurucu öneri” üzerinde bir anlaşma sağlamak üzere temas halinde olduğunu söyledi.

Blinken, önceki gün İsrail'de yaptığı açıklamada ise bu görüşmelerin Gazze'de ateşkes için "son şans" olduğunu ifade etmişti.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 13
  • Yasar 4 hafta önce Şikayet Et
    Amerika baris oyu lari oynamayi hep surduruyor. Hem savasi tarafi ol hemde baris girusmeleri oyununu oyna. Dunya artik kandirilamiyor. Yalancinin mumu yatsiya kadar.
    Cevapla
  • cemal 4 hafta önce Şikayet Et
    bu itlerin yapmak istediği batışeryada ne yaptılarsa aynısını yapmak istiyorlar asla kabul edilmememli, israil ve abd filistinden defol
    Cevapla
  • hhüseyin 4 hafta önce Şikayet Et
    Kuyrukları sıkıştı katliamcıların
    Cevapla
  • Selim 4 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'nin kukla Abbas lehine ve direnişi zayıflatacak ise herhangi bir tekliften, girişimden, arabuluculuktan, Hamas'a yönelik baskıdan kesinlikle uzak durulması gerek. Batı'nın nihai amacı direnişi yok etmek, Gazzeyi savunmasız, silahsız bırakıp kukla Abbas üzerinden Batı Şeria modeli bir Gazze oluşturmaktır. Düşmanın niyeti Filistini ele geçirmek, onlar asla barış istemez!
    Cevapla
  • Selim 4 hafta önce Şikayet Et
    İsrailin hem Gazzenin içinden çıkması ve 17 yıllık ablukayı tamamen kaldırması ve dışarıdan Gazzenin içine "Barış gücü" adı altında hiçbir ülke askerinin girmemesi. Ayrıca kukla Abbas'ın Hamasın yerine getirilmeye çalışılmaması, yönetime Hamasla devam edilmesi vazgeçilmez şartlardır. Bunlardan taviz verilemez. Aksi taktirde direniş biter. Gazze Batı Şeria gibi israilin kölesi olur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in bombaladığı Lübnan alev topuna döndü!
Lübnan'daki çağrı cihazlı terör saldırısının arkasında Mossad'ın 'Kızıl Serçe'si mi var?