AK Parti'den Türkiye'nin konuştuğu olayla ilgili açıklama: Lanetliyoruz!

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Manisa'da sokak ortasında eşi tarafından darp edilen hamile kadına yönelik şiddeti lanetleyerek, "Bu şiddeti engelleme imkanı varken seyredenlerin durumu da vahimdir." dedi.

GİRİŞ 22.08.2024 01:00 GÜNCELLEME 22.08.2024 01:05
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin yasal olarak suç olduğunu, ahlaki olarak da insanlık dışı olduğunu belirtti.

AK Parti'den Türkiye'nin konuştuğu olayla ilgili açıklama: Lanetliyoruz!

'KADINA ŞİDDET İNSALIK DIŞIDIR, LANETLİYORUZ'

Bu şiddeti engelleme imkanı varken seyredenlerin durumunun da vahim olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darp edilen hamile bir anneye yönelik şiddeti lanetliyoruz. 

Kadına yönelik şiddet, yasal olarak suçtur; ahlaki olarak da insanlık dışıdır.

Bu şiddeti engelleme imkanı varken seyredenlerin durumu da vahimdir.

Kadına şiddet insanlık dışıdır ve tüm insanlık için tehdittir. Kadına şiddete karşı toplum olarak çok boyutlu bir mücadele vermeliyiz. Bu noktada kültürel ve ahlaki hassasiyetlerimizi daha da güçlü ifade etmeli ve kadına şiddeti gündelik yaşamın her alanında mahkum etmeliyiz."

BAKAN GÖKTAŞ: KARDEŞİMİZİN YANINDAYIZ, HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Manisa'nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darbedilen hamile kadına yönelik şiddeti kınadı.

Göktaş, "Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur! Manisa'da, sokak ortasında darp edilen kardeşimizin yanındayız, kendisine her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Bakanlık olarak davaya müdahil olduklarını söyleyen Göktaş, "Failin en ağır cezayı alması için sürecin yakın takipçisi olacağız" açıklamasını yaptı.

Göktaş sözlerine şöyle devam etti:

"Şiddet başta olmak üzere kadınların hakkına, hukukuna ve onuruna yönelik hiçbir saldırıya asla tolerans göstermedik, göstermeyeceğiz"

NE OLMUŞTU?

Manisa’nın Akhisar ilçesinde bir kişi hamile eşini sokak ortasında öldüresiye dövdü. Vatandaşlar tarafından linç edilmek üzereyken polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AK Parti'den Türkiye'nin konuştuğu olayla ilgili açıklama: Lanetliyoruz!

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 140
  • Ömer 4 hafta önce Şikayet Et
    Sayın sözcü söylediklerine katılıyorum ama müdahale edildiğinde kanunlar korumuyor örnek ortada Kadir şeker. Ayrıca daha geçen kavgayı ayırmak istersen ölen amca gözümün önüne geliyor o yüzden kanunlar çok esnek herkes bir yerden tutturup çıkıyor. Bakınız Dilan Polat atılan suçlar akıllara zarardı ama napti etti 6 ayda çıktı. O yüzden yavuz hırsız ev sahibini bastırır diye boşa dememişlr
    Cevapla
  • Reisx 4 hafta önce Şikayet Et
    Kadına sokak ortasında şiddet uygulayana sorgusuz ve yargısız vur emri verin bakın kimse el kaldırabiliyor mu? Vatandaş karakollar ve mahkemelerle uğraşmamak hatta suçlu durumuna düşmemek için oralı olmuyor oysa hiç bir şekilde sorgulanmayacağını bilse o kalkan eli kırar adamın ağzına sokar
    Cevapla
  • Ahmet 4 hafta önce Şikayet Et
    "Bu şiddeti engelleme imkanı varken seyredenlerin durumunun da vahim olduğunu ifade eden Çelik". Bu cümleyi kurarken vicdanın hiç titremedi mi Ömer bey, yaptığınız saçma sapan yargılamalarla insanlarımızda müdahale dermanı mı bıraktınız sanki, müdahale edeni bin türlü dereden su getirterek hapse tıktınız, Kadir Şeker herkese örnek oldu bu konuda,
    Cevapla
  • Bahaddin 4 hafta önce Şikayet Et
    Bir zulmü seyretmek toplum vicdanına sığmıyor fakat gerekli yasal düzenlemeler yapılmadıkça müdahale edenlerin sonunun Kadir Şeker'den ne farkı kalacak.
    Cevapla
  • Antalya osmanlı 4 hafta önce Şikayet Et
    Devletimi sonsuz , karşılıksız seviyorum,. Ama aile konusunda devlet yanlış yapıyor Hakkımı helal etmiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor! O sözlerinin muhatabı kim?
Halk TV’nin zor anlar: İstediği cevabı alamayan İsmail Küçükkaya’dan müdahale