Yargıtay’dan emsal karar: Bunu gizleyen eşin evliliği iptal olur

Fuat Ş., eşinin evlenmeden önce 2 ayrı hırsızlık suçuna karıştığını öğrenince boşanmak istedi. Yargıtay suç kaydının boşanma gerekçesi olamayacağı yönündeki mahkeme kararını bozarak kocayı haklı buldu

Yargıtay’dan emsal karar: Bunu gizleyen eşin evliliği iptal olur
Yargıtay’dan emsal karar: Bunu gizleyen eşin evliliği iptal olur
GİRİŞ 22.08.2024 10:43 GÜNCELLEME 22.08.2024 10:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Antalya'da yaşayan bir adam, eşinin evlenmeden önce karıştığı suçları kendisinden gizlediğini öğrenince evliliğin iptali davası açtı. İstinafın haksız bulduğu gerekçeyi haklı bulan Yargıtay emsal bir karara imza attı. Bir süre önce Arya Ş. ile Antalya'da dünyaevine giren Fuat Ş., eşinin evlenmeden önce 2 ayrı hırsızlık suçuna karıştığını ve işlediği suçları kendisinden gizlediğini öğrendi.

Güveni sarsılan adam, Antalya Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Fuat Ş. mahkemeye verdiği dilekçede; eşi Arya Ş.'nin evlenmeden önce 2 ayrı hırsızlık suçuna karıştığını, eşinin evlenirken bu durumu kendisinden gizlediğini ve tüm bunları evlendikten sonra öğrendiğini belirterek evliliğin iptalini talep etti. Aile Mahkemesi tarafından kabul edilen dava, Arya Ş. tarafından istinaf mahkemesine taşıdı. Kadının başvurusunu inceleyen Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, gerekçenin evliliğin iptal davasında geçerli olmadığına karar verdi. İstinaf mahkemesinin haksız bulduğu Fuat Ş. de kararı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nce yapılan incelemede Arya Ş.'nin Isparta 3. ve 5. Asliye Ceza Mahkemeleri tarafından 2 ayrı hırsızlık suçundan ceza aldığı belirlendi.

'ÖNEMLİ NİTELİKTE YANILTMA'

Kararda, hırsızlık suçunun yüz kızartıcı suçlardan olduğu belirtilerek erkeğin hırsızlık suçundan mahkûm olmuş biriyle bu durumu bilmeden evlenmesinin kadının önemli bir niteliğinde yanılma olarak kabul edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu durumun erkek yönünden kadınla yaşamayı çekilmez bir duruma sokacak nitelikte olduğu belirtilen kararda, istinaf mahkemesinin verdiği karar bozuldu. İçtihatlara giren kararda Yargıtay, erkeğin evliliğin iptal davasının kabul edilmesini kararlaştırdı.

KAYNAK: SABAH
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Dertsiz 4 hafta önce Şikayet Et
    Evlerden ırak olsun dedikleri bu galiba. Adam nasıl güvensin gerçekten şaka gibi. Uzamışta uzamış mahkeme.
    Cevapla
  • Uzman. 4 hafta önce Şikayet Et
    Sabıka kaydı ibra zorunluluğu getirilmesi lazım evlilik öncesi. Ne akla hürmeten kaldırıldıysa, kişi cezasını çekse veya çekmeden sıyırsa, bunu kimse bilmiyor. Buradaki olayın tersi durumda da, kızı olan Babalar, damat adayının ne ayak olduğunu bilmiyor. Sonra bir sürü şiddet, cinayet, v.s. Bir hayat ve aile kurulurken, herkes geçmişe vakıf olmalı. Ona göre karar vermeli.
    Cevapla
  • Vefa 4 hafta önce Şikayet Et
    Ne oluyor şimdi bu. Evlilik iptal demek boşanmak demek midir? Hiç evlenilmemiş olması dolayısıyla hakların korunması mı demektir? Tam olarak nedir bu?
    Cevapla
  • Vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Boşver. Allah kimsenin başına vermesin de geç.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail, Lübnan'da çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi!
ABD ve 4 ülkeden son dakika Orta Doğu kararı! Resmen duyurdular