Türkiye'de mesai saatleri değişecek mi, kaç saat olacak? Çalışma saatleri kısalıyor mu?

Türkiye'de mesai saatleri değişecek mi, kaç saat olacak? Çalışma saatleri kısalıyor mu? soruları sosyal medyada viral oldu. İş Kanunu'nda değişiklik için çalışmalarını sürdüren hükümet, kamuda 'esnek çalışma' modelini 4 ayrı formülle masaya yatıracak. Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak düzenlemede "uzaktan, kısmi, değişken zamanlı ve akademik eğitim amaçlı çalışma modelleri" olacak.

Türkiye'de mesai saatleri değişecek mi, kaç saat olacak? Çalışma saatleri kısalıyor mu?
Türkiye'de mesai saatleri değişecek mi, kaç saat olacak? Çalışma saatleri kısalıyor mu?
GİRİŞ 25.08.2024 14:49 GÜNCELLEME 25.08.2024 14:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'de mesai saatlerinin değişip değişmeyeceği veya kısalıp kısalmayacağı konusu sosyal medyada gündem oldu. İş Kanunu'nda değişiklik adına çalışmalarını sürdüren hükümet, kamuda 'esnek çalışma' modelini 4 ayrı formülle masaya yatıracak olmasından dolayı akıllara, "Türkiye'de mesai saatleri değişecek mi, kaç saat olacak? Çalışma saatleri kısalıyor mu?" soruları geldi.

Türkiye'de mesai saatleri değişecek mi, kaç saat olacak?

TÜRKİYE'DE MESAİ SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ, KAÇ SAAT OLACAK?

İş Kanunu'nda yapılacak değişiklik için 4 ayrı formül üzerinde çalışılacağı belirtiliyor. Bu bağlamda çalışmaların; "Uzaktan çalışma modeli, Kısmi çalışma modeli, Değişken zamanlı çalışma modeli ve Akademik eğitim amaçlı çalışma modeli" başlıkları üzerinden gidileceği belirtildi.

Esnek çalışma modelinin çağın mesleklerine göre uyarlanacağı, her meslek grubunu kapsamayacağı belirtiliyor. Burada İş Kanunu'nun günümüz şartlarına göre tekrardan şekilleneceği belirtilirken, değişik formüllerin de değerlendirileceği ifade ediliyor. Esnek çalışma modelinin örneğin bazı mühendislik dallarında, çağın mesleği haline gelen ve daha çok gençlerin alanı olan dijital alanların kullanıldığı meslek gruplarını kapsaması düşünülüyor.

ÇALIŞMA SAATLERİ KISALIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyeleri Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümündeki etkinliklerine katılmak için Malazgirt'e gidecek. Buradaki etkinliklerin sonrasında kabine Ahlat'ta toplanacak. Kabine toplantısında, Ekim ayında Meclis gündemine gelecek olan başta İş Kanunu, Rekabet Kanunu, 10. Yargı Paketi, Vergi Reformu kanunlarında değişiklik yapılacak yasal düzenlemelerin gündem maddeleri arasında yer alacağı söyleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışma sürelerine dair şu şekilde açıklama yaptı:

"Çalışma süreleri, ücretler, iş sağlığı ve güvenliği, işçilerin refahı, kadın, çocuk ve gençlerin çalıştırılması, kayıt dışılık, işsizlik, istihdam ve iş gücü piyasası uygulamaları gibi konular gündemimizde önemli bir yere sahiptir. Çalışma şartlarına ve ortamına ilişkin tüm mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair, araştırma, inceleme ve denetlemeyi kapsayan teftiş faaliyetleri bakanlığımızın iş müfettişleri tarafından yerine getirilmektedir."

TÜRKİYE'DE ÇALIŞMA SAATİ NE KADAR?

Türkiye'de 1939 yılında İş Yasası ile çalışma süresi günde 8 haftada ise 48 saat olarak belirlenmiştir.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Fatih'in fedaisi 3 hafta önce Şikayet Et
    Ülkede her iş düzeldi bu kaldı.yine memurları memnun etme çalışması
    Cevapla
  • Mustafa 3 hafta önce Şikayet Et
    Haa unutmadan söyleyim. BENDE BİR MEMURUM
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Narin Güran cinayetinde gözaltından ilk fotoğraf geldi, kimlikleri belli oldu!
En ucuz iPhone 16'nın satıldığı ülke açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?