Aradıklarını bulamayınca isyan bayrağı kaldırdılar! CHP'de menfaat kavgaları

CHP'nin Kılıçdaroğlu yönetiminden Özgür Özel yönetimine geçmesinin ardından partide menfaat kavgaları boy gösterdi. Aradığını bulamayan CHP'liler birer birer isyan bayrağı kaldırıyor.

Aradıklarını bulamayınca isyan bayrağı kaldırdılar! CHP'de menfaat kavgaları
Aradıklarını bulamayınca isyan bayrağı kaldırdılar! CHP'de menfaat kavgaları
GİRİŞ 22.08.2024 20:19 GÜNCELLEME 22.08.2024 20:30
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

  HABER7

CHP'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından başlayan 'değişim' sesleriyle Kemal Kılıçdaroğlu koltuğundan oldu. Özgür Özel'in partinin başına geçmesiyle CHP'de aradığı menfaati bulamayan isimler birer birer isyan bayrağını kaldırdı. Kılıçdaroğlu sonrası CHP menfaat kavgalarının merkezi olurken, partinin 'yılmaz savunucu'su gibi görünen isimler partiye sırtını döndü. 

EREN ERDEM İSTİFA ETTİ

CHP'de siyasetçilerden gazetecilere kadar birçok isim CHP'ye karşı tavır alarak eleştiri dozunu her geçen gün yükseltiyor. Bu isimlerden sonuncusu ise eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem oldu. İhraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine istifasını duyuran Erdem çok sert açıklama yaptı.

Eren Erdem CHP'den istifa ettiEren Erdem CHP'den istifa etti

"Kindar ve tasfiyeci bir anlayışla; kongrede karşısında olmuş isimleri bahaneler üreterek tasfiyeyi amaçlayan bir anlayışla çok sağlıklı bir yol sürülmeyeceği açıktır" diyen Erdem, Murat Ongun'un 'ücret karşılığı satın alınmış anonim hesaplarla' kendisine saldırdığını ve bir algı operasyonu yürüttüğünü belirterek "Ben, partimin önüne Atatürk'ün koltuğunu fırlatmadım. Önceki ve mevcut genel başkanlara küfür etmedim. İş takipçiliği yapmadım. Eş, dost ve akrabamı CHP'li belediyelerde işe sokmadım. Seçim zamanı el altından başka partilere destek atmadım. Parti seçim sathındayken, işi gücü bırakıp 'partiyi dizayn toplantıları' yapmadım" diyerek parti yönetimi ile genel merkeze yakın belediye başkanlarını yerden yere vurdu.

"Parti yönetimini uyarıyorum" diyerek sözlerine devam eden Erdem, skandal bir detayı da kamuoyu ile paylaşarak, "Bu şahsın 'maaşlı anonim hesapları', Ali Mahir Başarır'ı 'Özgür Özel'in cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ifade ettiği' konuşması sebebiyle linç edip nedamet getirtmedi mi? Koskoca 100 yıllık çınarı, iletişim hileleri ve algı operasyonları ile 'belediye başkanlarının' oyuncağı yapar, onların maaşlı memurlarına parti evlatlarını tasfiye ettirirseniz, yarın bu cüret en çok sizi hedef alır ve siyaset yapamazsınız" diyerek İmamoğlu'nu işaret etti.

GÜRSEL TEKİN

28 Mayıs seçimlerinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyerek Kılıçdaroğlu devam ettiği müddetçe aday olmayacağını söylen Gürsel Tekin de gemiyi terk eden isimlerden biri oldu. Özgür Özel'in partinin başına geçmesinin ardından CHP'de uzun yıllardır görev yapan Gürsel Tekin de istifa etti.

CHP'nin Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırıldığını belirterek ahbap-çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olduğu bir yapı haline geldiğini söyleyerek zehir zemberek sözlerle istifa eden Tekin, CHP'ye yönelik eleştirilerin dozunu her geçen gün arttırıyor. 

CHP'deki değişimciler için 'çürümüş adamlar' nitelendirmesinde bulunan Tekin, İmamoğlu içinse 'muhatabım değil' demişti. 


YILMAZ ÖZDİL 

CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminden Özgür Özel yönetimine geçmesinin ardından CHP'ye yönelik menfaat kavgasına girişen bir diğer isim ise gazeteci Yılmaz Özdil. Kılıçdaroğlu döneminde CHP'ye toz kondurmayan Özdil, şimdilerde CHP'yi en sert dille eleştiren gazetecilerden biri oldu. 

CHP lideri Özgür Özel için "CHP tarihinin en çapsız genel başkanı" ifadelerini kullanan Özdil, daha öncede Özel için “Guguk Kuşu Yumurtası” sözlerini sarf etmişti. Özdil, CHP'lilerin Paris gezisine de sert tepki göstererek  "Partilerin borazanlığına yapan gazetecileri avanta geziyle götürdüler" dedi. 

Özdil Paris eleştirisinde şu ifadelere yer verdi;

CHP bir sürü gazeteciyi avantadan Paris'te olimpiyatlara götürdüler değil mi? Bir tane gazeteciyi Mete Gazoz'un müsabakasını tribünden izlediğini gördünüz mi? Partilerin borazanlığını yapan gazetecileri avanta geziyle götürdüler Paris'e Olimpiyata. Bunlardan bir tanesini mete Gazoz'un müsabakasını tribünden Türk bayrağı sallarken Mete diye bağırırken gördünüz mü? Yada şöyle söyleyeyim Mete Gazoz'u izlemek için bilet satın alan bir kişi bile olsa tanıyor musunuz? Voleybolcu kızlarımızı tribünden destekliyoruz, popüler bir spor, harika. Peki Yusuf Dikeç?


ENVER AYSEVER

Yeni CHP'den umduğunu bulamayarak karşı cephe alan bir diğer isimse CHP yandaşı yazar Enver Aysever olarak öne çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu CHP'sinin savunucularından biri olan CHP'li gazeteci, Özgür Özel CHP'sini ise yerde yere vurmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özdeşleşen ekoseli ceketi giydiği için Özgür Özel’e sert eleştirilerde bulunan 'damgalı eşek'e varana kadar hakaretler eden Aysever, bulduğu her fırsatta CHP yönetimini sert eleştirilere tutuyor. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 32
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Chpkk bütün kötülüklerin anasıdır.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    arkadaşlar uyanık olmamız lazım. adamlar özgür özeli linç edip Ekrem gibi bir çöpü başa getirecek.
    Cevapla
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Allahım bunalan oy veren müslüman geçinenleri ikicihandada kahhar ismiyle kahreylesin inşallah yarabbim inşallah.
    Cevapla
  • Mahdum 2 hafta önce Şikayet Et
    CEHAPE ve Havarileri Bu Ülke için Acil bir Milli Güvenlik Sorunudur.
    Cevapla
  • Süleyman BENLİ 2 hafta önce Şikayet Et
    Yiyin Birbirinizi Daha Beter Olasınız İnşaallah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sinop'ta  tarihi anlar! AKINCI TİHA'dan KUZGUN'la tam isabet...
Mescid-i Aksa alev alev! Terör örgütü sinsi plan için harekete geçti