Sağlık Bakanlığı açıkladı: Virüse 6 kişide rastlandı!
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de 2010'dan itibaren görülen Batı Nil virüsü enfeksiyonunun bu yıl 6 kişide tespit edildiğini, hastaların takip ve tedavilerinin sürdüğünü bildirdi.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Batı Nil virüsü enfeksiyonunun, virüsü taşıyan sivrisineklerin sokmasıyla bulaşan viral bir hastalık olduğu belirtildi.
"2024 YILINDA 6 KİŞİDE TESPİT EDİLDİ"
Söz konusunu hastalığın, mevsimsel olarak genelde yaz boyunca ve sonbaharın erken dönemlerinde görüldüğü bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Hastalık, kişiden kişiye doğrudan bulaşmamaktadır. Ülkemizde 2010 yılından itibaren görülen Batı Nil virüsü enfeksiyonu, 2024 yılında 6 kişide tespit edilmiştir. Hastalarımızın takip ve tedavilerine devam edilmektedir. Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yürütülmekte ve süreç hassasiyetle takip edilmektedir."
Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu, virüsü taşıyan sivrisineklerin sokmasıyla bulaşan viral bir hastalıktır. Hastalık genelde mevsimsel olup yaz boyunca ve sonbaharın erken dönemlerinde görülmektedir. Hastalık, kişiden kişiye doğrudan bulaşmamaktadır.
— T.C. Sağlık Bakanlığı (@saglikbakanligi) August 22, 2024
Ülkemizde 2010 yılından itibaren…
BATI NİL VİRÜSÜ ENFEKSİYONU İLE İLGİLİ BAKANLIK BİLGİLENDİRMESİ
Sağlık Bakanlığı Batı Nil Virüsü ile ilgili bir bilgilendirme yazısı paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Hastalık genelde mevsimsel olup, yaz boyunca ve sonbaharın erken dönemlerinde görülmektedir.
Ülkemizde 2010 yılından itibaren görülmeye başlamıştır.
Bati Nil Virüsü Enfeksiyonu, virüsü taşıyan sivrisineklerin sokmasıyla bulaşan viral bir hastalıktır.
Hastalık Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Batı Asya'da yaygın olarak görülmektedir.
Hastalık, kişiden kişiye doğrudan bulaşmaz. Virüs, insanlara sivrisineklerin sokmasıyla bulaşır.
Hastalığın görüldüğü bölgelerde yaşayan veya bu bölgelere seyahat eden kişiler hastalığın bulaşması açısından dikkatli olmalıdırlar.
Hastalıktan korunmada temel yaklaşım sivrisinek sokmalarından korunmaktır. Hastalığın görüldüğü ülkelere veya endemik bölgelere seyahat edecekler Bakanlığımızın seyahat talimatlarına uyması gerekmektedir.
Virüsün bulaştığı kişilerin yaklaşık %80'inde herhangi bir belirti görülmez. Hastaların yaklaşık %20'sinde ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, halsizlik, iştahsızlık, lenf bezlerinde şişlik, bulantı-kusma, ciltte döküntü görülür. Yaklaşık bir haftada iyileşme beklenir.
Batı Nil Virüs Enfeksiyonu için riskli ülkeler, Seyahat Sağlığı Merkezlerinden veya 444 77 34 numaralı Seyahat Sağlığı Hattından ücretsiz öğrenilebilir."
-
Misafir 3 ay önce Şikayet EtSamsun'da sa durum aynı. 15-20 gündür aşırı bir artış var. Bu işin içinde de bir iş var gibi.Beğen
-
Metrolar ilaclansin 3 ay önce Şikayet EtBu salgın döneminde metro istasyonları sivrisinek yuvası. Hiç mi bir yetkili kullanmıyor ve görmüyor metrolari? İlaclamak ne kadar zor olabilir? 5 dakika içerisinde 2-3 sivrisinek ısırması yaşanacak kadar çoklar.Beğen
-
Ufuk 3 ay önce Şikayet EtAşı olmayacağız küresel güçlere boyun eğmeyeceğiz gaybi ancak Allah bilirBeğen Toplam 1 beğeni
-
Alparslan 3 ay önce Şikayet EtİBB'ye kayyum atayın. Sinek ilaçlama çok az. Sivrisinek kaynıyor her yer.Beğen
-
Burhan 3 ay önce Şikayet EtMemleketim Turhal yaşadığım şehir Ankara ikisi de CHP'ye geçti ikisinde de daha önce hiç yaşamadığımız sinek problemi ortaya çıktı, aşırı derecede sinek var, CHP'li belediyeler sinek ilaçlama işini bile yapmıyorlar.Beğen
-
Aybars 3 ay önce Şikayet EtBolluk berekettir...hem kış gelecek o sira su sıkıp ilacladik diye bir taşla iki kuş yani...Beğen
-
Fikirsiz fikri 3 ay önce Şikayet EtSiz seçtiniz amaBeğen
-
misafir66 3 ay önce Şikayet EtAnkaradada böyle hiç karşılaşmazdık sabaha kadar yatamıyoruz sıcak cam açmasakta olmuyor belediyeleri herkez darlasın çalıştıkları yokBeğen Toplam 1 beğeni
-
Fikirsiz fikri 3 ay önce Şikayet EtHani çok memnundunuz ya. Onun için ikinci kez seçmiştiniz yaBeğen Toplam 2 beğeni