Eleman derdinden bıkan esnaf, çareyi bu ilanı yazmakla buldu

Sakarya'nın Karasu ilçesinde işletmeciliğini yaptığı çay evine eleman bulmakta zorlanan ve işe aldığı elemanlardan bıkan Metin Ülker, çareyi dikkat çeken bir ilan asmakta buldu.

Eleman derdinden bıkan esnaf, çareyi bu ilanı yazmakla buldu
Eleman derdinden bıkan esnaf, çareyi bu ilanı yazmakla buldu
GİRİŞ 22.08.2024 23:37 GÜNCELLEME 22.08.2024 23:37
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Karasu'nun İncilli Mahallesi 618.Sokak üzerinde çay evi işleten Metin Ülker, çok sayıda eleman değiştirdiğini ve durumdan şikayetçi olduğunu söyledi. İşe aldığı her elemanın bir bahane uydurduğunu ifade eden Ülker, çareyi dikkat çeken bir ilanı cama asmakta buldu.

"YA İŞİ BEĞENMİYORLAR, YA RAHATLIK İŞLERİNE GELİYOR"

Ülker, “İşe alıyoruz, en fazla 1-2 ay çalışıyor. Sonra ‘Hastam var, cenazem var' gibi çeşitli bahanelerle ayrılıyorlar. Son yaşadığımız olayda da ‘Annem hasta memlekete gideceğim' diyerek bir elemanımıza izin verdik. Birkaç gün sonra arayıp ihtiyacı var mı diye sorduğumuzda ‘Ben memlekete hiç gitmedim, daha işe gelmeyeceğim' yanıtını aldık. 11 yıldır burada esnafım. Son birkaç yıldır eleman bulmak zorlaştı. Ya işi beğenmiyorlar ya rahatlık işlerine geliyor. Çok esnafımız da bu durumda” dedi.

Çareyi, işletmesinin camına dikkat çeken bir ilan asmakta bulan Metin Ülker, “İşe alırken tek şartımız elemanımızın işi çıkmamasıdır. Bu yüzden ‘İşi çıkmayan eleman aranıyor' yazdık cama. Her işe aldığımız bizi yüz üstü bırakıyor. İlanı astık, bu sefer de ilanı görüp fotoğraf çektirmeye gelenlerin, iş için gelenlerden sayısı daha fazla oldu. Yine istikrarlı eleman bulamadık” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Cihan 3 hafta önce Şikayet Et
    Ver gunluk 2000 tl artı ssk 5 yıllık sözleşme yapalim
    Cevapla
  • Musti 3 hafta önce Şikayet Et
    Çıkacaksa 2000 degil 4000 de versen çıkar
    Cevapla
  • Kartal 3 hafta önce Şikayet Et
    Konu para ile alakalı kimse iyi maaşı bırakmaz
    Cevapla
  • Kevser 3 hafta önce Şikayet Et
    Karasu da her sektõr yasa nedir bilmiyor .11 12 saate varan mesai ucretdiz çalismsa saatleri ve 10 12 bin gibi komik rakamlar.
    Cevapla
  • Yuccu71 3 hafta önce Şikayet Et
    Robot al
    Cevapla
  • Erdal 3 hafta önce Şikayet Et
    Ver günlük 2000 tl bak bakalım işi çıkıyomu çıksa bile kardeşine arkadaşına yaptırır yinede işini bırakmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Hamas'a Sinvar teklifi: Çıkış sözü
Meteoroloji'den beş kente son dakika uyarısı!