Timur Cihantimur iade edilecek mi? Savcılıktan yeni karar

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargı süreci devam ediyor.

Timur Cihantimur iade edilecek mi? Savcılıktan yeni karar
Timur Cihantimur iade edilecek mi? Savcılıktan yeni karar
GİRİŞ 24.08.2024 11:02 GÜNCELLEME 24.08.2024 11:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve ABD'nin Boston kentinde annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargı süreci devam ediyor.

Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, Cihantimur’un yargılandığı mahkemeye sunduğu dilekçede sanığın Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili kararın yapılacak duruşma öncesinde alınmasını istedi.

İADE TALEBİ

Levy, mahkemeden ayrıca Cihantimur’un taksirle adam öldürme ve yaralanmaya neden olma suçundan iki ülke arasındaki anlaşmaya göre Türkiye'ye iade edilebilir olduğunu tasdik etmesi için kararını ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunmasını talep etti.



Savcılık Cihantimur’un avukatlarının daha önce hakime yaptıkları başvuruda davanın düşürülmesi talebine de itiraz etti.

Savcılık, Cihantimur'la ilgili son bir iade duruşmasının yapılması ancak Türkiye’nin iade için sunduğu delillerin değerlendirilerek anlaşmaya uygunluk ve ABD hukukunda tanımlanan tasdik için yasal gerekliliklerin yerine getirilip getirilmediğinin belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Cihantimur’un avukatları yeniden tahliye talebinde bulunmuştu.

Mahkemeye sunulan psikiyatri raporu için gizlilik talep eden avukatlar Cihantimur’un annesinin ABD’ye gitme kararına itaat ettiği savunmuştu.

KAYNAK: NTV
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • afacan 3 hafta önce Şikayet Et
    biz de olsa iki hafta yatmaz cikar idi usa demek cezalar biz de daha iyi verdileri mi en agir ceza alacak ve hic indirim olmayacak bu seri katillere belki daha ønce de kac kisiyi ayni sekil yok etti bu katiller
    Cevapla
  • Edem 3 hafta önce Şikayet Et
    İade edilse de sanki ceza mi yiyecek? Bilakis ödüllendirilir... Rqp rap da rap rap, adalet mulkun temelidir, demişti rahmetli Karakoç
    Cevapla
  • cocuk 3 hafta önce Şikayet Et
    ne iadesi amerikan cezaevleri konforludur yatsınlar işte güzel güzel
    Cevapla
  • Ben 3 hafta önce Şikayet Et
    Koskoca Türkiye devleri bir kişiyi getiremedi. Abd istese hemen gönderir iktidar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Lübnan'da yeni siber saldırı! Bu kez telsizleri patlatıldı
Uzmanlar açıkladı! Bu ürünler bombaya dönüşebilir