Şikayet edilen köpeği tekrar aynı yere bıraktılar! CHP'li belediye kanunu çiğnedi

CHP’li Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin şikayet edilen başıboş sokak köpeğini tedavi sonrası tekrar aynı yerine salması tepki toplarken, Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı hareket edildiği belirtildi.

Şikayet edilen köpeği tekrar aynı yere bıraktılar! CHP'li belediye kanunu çiğnedi
Şikayet edilen köpeği tekrar aynı yere bıraktılar! CHP'li belediye kanunu çiğnedi
GİRİŞ 24.08.2024 16:32 GÜNCELLEME 24.08.2024 16:32
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Odunpazarı Belediyesi’nin 21 Ağustos’ta sosyal medya üzerinden yayımladığı paylaşımda, başıboş saldırgan bir sokak köpeğinin tedavi edildiği, şikayetçi vatandaşa tedirgin edici bir durum olmadığının belirtildiği ifade edildi.

Ancak kanuna aykırı hareket ettiği belirlenen CHP’li belediye apar topar paylaşımını yayından kaldırdı.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre, toplanan köpeklerin hayvan bakımevi dışında bir yere bırakılması yasak. Buna göre yerel yönetimler, toplanan başıboş köpekleri veya bakımevinde barındırılan hayvanları bakımevi dışında bir yere terk edemiyor.

Eskişehir Valiliği’nin konuyla ilgili harekete geçerek Odunpazarı Belediyesi’ne cezai yaptırımda bulunması yönünde çağrılar yapılıyor.

Belediyenin söz konusu paylaşımı silmesinin suçun varlığını ortadan kaldırmadığı vurgulanıyor.

Meclis’ten geçen yeni kanun, sokaktaki bütün köpeklerin toplanarak sahiplendirilinceye kadar barınaklarda bakılmasına hükmediyor. Yerel yönetimlere ise bakımevi kurmaları ve mevcut şartları iyileştirmeleri için 31 Aralık 2028'e kadar süre tanıyor.


SOKAKTA SÜRÜYLE DOLAŞAN KÖPEK OLMAMALI

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, 25 yıldır CHP yönetiminde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait hiçbir hayvan barınağının bulunmadığını söylemişti.

Albayrak, “Sokakta sürüler halinde gezen başıboş köpekler olmaz, olmamalı CHP İl Başkanı Talat bey 25 yıldır yönettikleri Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait tek bir hayvan barınağı olmadığını biliyor mu?” demişti.

________

VATANDAŞI PARÇALADILAR

Kanuna rağmen sokaklardan toplanmayan başıboş köpekler İstanbul'da Ayhan Özçelik isimli vatandaşı parçalayarak öldürmüştü.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 88
  • Evrim 3 hafta önce Şikayet Et
    Nasıl örgütlü bir kötülük varmış meğer bu ülkede. Bunca psikopata bağlamış vicdandan yoksun, ellerinden ağızlarından kan damlayan , kana susamış bir toplum olduğumuza inanamıyorum. Onca masum hayvanın hunharca öldürülmesine sebebiyet veren kim varsa ilahi adaletin gücü yakalarindan düşmesin. Uyku yüzü görmesin. Bir gram huzura hasret kalsin. Diliyorum yüce Yaradan'dan.
    Cevapla
  • Adalet 3 hafta önce Şikayet Et
    CHP ye oy verenler bu hayvanların zarar verdiği her candan sorumludur.cunku bu belediyeler görevlerini yerine getirmiyor lafta en çok hayvanları onlar seviyor uyanında balığa gidelim
    Cevapla
  • Sibel 3 hafta önce Şikayet Et
    Onların uyutulma adı altında ölmesini isteyen herkes,kalbinin vicdanının ekmeğini yesin. Ne ekiyorsanız onu biçin inşallah
    Cevapla
  • Hakan 3 hafta önce Şikayet Et
    İslam'da üç halde köpek beslenir bir etrafı duvarlarına çevrili bahçe köpeği 2 koyunları güden çoban köpeği 3 avcı ile beraber ava çıkan Avcı köpeği onun haricinde köpek besleme diye bir şey yoktur yani sokaklarda köpek beslemek İslam'da yoktur ayrıca köpekler doğaları gereği saldırgan hayvanlardır sokaklarda olmaz halkın güvenliği için tamamı toplanmalı ve gerekirse uyutulmalıdırlar
    Cevapla
  • sultan 3 hafta önce Şikayet Et
    İslamda deme bari, ya da bunu ispatlayan ayeti göster bi bitmediniz ya zihniyete bak. hadi hemen ilgili ayeti bekliyorum. yoksa halkı hayvanlara karşı kin ve düşmanlığa sevk mi etmeye çalışıyorsunuz. Kalbiniz gibi olsun haystınız. İslam sevgi dinidir öldürmeyi emretmez
    Cevapla
  • Nermin gul 3 hafta önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun size bunu da İslam a bağladınız ya . Nerede yazıyormuş bu kurani defalarca okudum insanları dinimize düşman etmeyin
    Cevapla
  • Raci 3 hafta önce Şikayet Et
    İslam adına kılıf uydurup hayvanların toplu halde öldürülmesini hırsla isteyenler bu günahlara ortak olmuştur şimdi düşün kendi derdinize bugün köpeği toplattın kediyi toplattın vebale girdin ölene kadar yaşa bakalım
    Cevapla
  • Ayşe 3 hafta önce Şikayet Et
    Onlar benim dilsiz kullarımdır diyor yüce Allah.onlari öldürmek cinayet işlemektir.
    Cevapla
  • Turkoglu Turk 3 hafta önce Şikayet Et
    Hakan bence senin de uyutulman lazim.
    Cevapla
  • Dilek 3 hafta önce Şikayet Et
    Hiç Kuran'da böyle bir şey yazdığını görmedim. Yazan şu insanlar gibi hayvanlarda benin ümmetlerimdir. Kafanıza göre birşeyler uydurmayın.
    Cevapla
  • Murat 3 hafta önce Şikayet Et
    Köpeklerin toplatılması bir çok insanı müslümam yaptı. Bunların geneli başörtülü insanlara sokakta saldıran kitle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Scooter sürücüsünü kural ihlalleri kazaya neden oldu! Korkunç anlar böyle görüntülendi
Tecavüzü normal gizli çekimi tuhaf karşıladılar! İşte İsrail TV'si