Cumhur İttifakı Ahlat'ta! Kabine Toplantısı'nda 21 yıl sonra bir ilk

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Kabine 21 yıl sonra ilk kez Ankara dışında, Başkan Erdoğan başkanlığında Ahlat'ta toplanacak.

GİRİŞ 25.08.2024 09:00 GÜNCELLEME 25.08.2024 09:57
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü dolayısıyla Bitlis'in Ahlat ilçesinde kutlama etkinlikleri büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Kabine 21 yıl sonra ilk kez Ankara dışında, Başkan Erdoğan başkanlığında Ahlat'ta toplanacak. Ahlat'ta toplanacak Kabinede, iç ve dış politikadaki gelişmeler ele alınacak.



Toplantının ana gündem maddesi ise orman yangınları olurken, Gazze'de ateşkes görüşmelerinde gelinen son durum da ele alınacak.



Bu konuda ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Kabine üyelerine sunum yapması bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELE

Kabine toplantısında Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki son durum ele alınacak. Terörle mücadelede atılacak adımlar değerlendirilecek.

Malazgirt Zaferi'nin bu yıl 953'üncü yıl dönümü kutlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ve yarın Ahlat ile Malazgirt'i ziyaret edecek. Önceki yıllarda olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de eşlik etmesi bekleniyor.

İSRAİL'İN GAZZE KATLİAMI

Kabine toplantısındaki en önemli başlıklardan biri İsrail'in Gazze'deki katliamı olacak. Ateşkes görüşmelerinde gelinen son durum ele alınacak.

MAYMUN ÇİÇEĞİ TEDBİRLERİ

Toplantının gündeminde maymun çiçeği virüsü ile ilgili gelişmelerin de yer alması bekleniyor. Bu kapsamda alınan tedbirler gözden geçirilecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Gültepeli bjk 3 hafta önce Şikayet Et
    Alpaslanların torunlarıyız elhamdülillah,,lakin Cumhur ittifakı ülkemizde dokunulmazlıklarının kalkmasını,, İDAM cezasının gelmesini istiyoruz,,şeriat ceza kanunları uygulanmalıdır,, Cumhur ittifakı sizlerin seçim sözleriniz vardı Türkiye'ye unutmayın REİSS veDEVLET bahçeli dokunulmazlık. Ve İDAM cezası gelsin
    Cevapla
  • Nevşehirli 3 hafta önce Şikayet Et
    Ahlat ta Kabine toplantısı yapılması gerçekten gurur verici. Ahlat'ın onuruna, şanına yakışır bir durum. Ata yurdumuza selam olsun
    Cevapla
  • Fasulye 3 hafta önce Şikayet Et
    Áhlat bu günden itibaren resmi olarak Türk tarihinin gelecegini temsil ediyor.Unutmayin Mustafa kemal Atatürkde Ankarada meclisde akada$lari ile ellerini acip dua ettigi ve ondan sonra olanlari.Ahlat Türklerin ulusal meclisidir..Bu gün atilan adim tüm Türk insanina iyi anlatilmalidir.!
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    burdan İsraile bir mesaj olabilir diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Urfali 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar kurtçe konusma yapsinlar yoksa kovun onlari oradan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tecavüzü normal gizli çekimi tuhaf karşıladılar! İşte İsrail TV'si
Galatasaray'da futbolculara derbi dopingi! Dudak uçuklatan ödeme