Adil Öksüz’ü kaçıranlar yakalandı! FETÖ’nün güncel yapılanmasına darbe!

FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra saklandığı evde yanında kalan ve kaçmasını sağlayan C.Y'nin aralarında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

GİRİŞ 26.08.2024 10:22 GÜNCELLEME 26.08.2024 11:26
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulama sırasında bir araçtan şüphelendi. Bu sırada otomobilde bulunan 2 kişi koşarak kaçmaya çalıştı.

Şüpheliler takip sonucu yakalandı. Ardından kaçan aracı takibe alan ekipler, 100'e yakın kamera kaydının incelenmesi sonucu sürücüyü yakalayarak gözaltına aldı.


ADİL ÖKSÜZ'E YARDIM EDEN KİŞİ YAKALANDI

Zanlılardan birisinin terör örgütü FETÖ'nün kilit isimlerinden firari Adil Öksüz’ün yurt dışına kaçmasına yardım eden, kaçmadan önce onunla Üsküdar’da aynı evde kalan Cihat Yıldız olduğu belirlendi. 8 yıldır firari olan Cihat Yıldız, Öksüz’ü Üsküdar’daki evinden otogara bırakan isimdi.

Diğer 2 kişinin de FETÖ firarisi olduğu belirlendi.

TUTUKLANDILAR

Şüpheliler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin adından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. 

DİĞER ŞÜPHELİLER

C.Y. ile yakalanan şüpheli Yavuz kod adlı A.H'nin de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli örgüt üyesi askeri personellerden sorumlu doktor konumunda olup, askeri mahrem yapılanma içinde faaliyet gösterdiği belirlendi.

Öğretmenlikten ihraç edildiği ortaya çıkan A.H'nin de ByLock kullandığı ve Bank Asya'da hesabının bulunduğu tespit edildi.

Şüpheli A.B'nin ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde binbaşı rütbesindeyken Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildiği ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne" üye olma suçundan işlem gördüğü öğrenildi.

Örgütün güncel yapılanmasında aktif rol aldığı anlaşılan A.B'nin, firari örgüt üyelerine barınma imkanı sağladığı ve örgütle bağlantılı faaliyetlerde bulunduğu öne sürüldü.

DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA KAYIPLARA KARIŞTI

Darbe girişimini Akıncı Üssü'nde yöneten örgütün sivil imamlardan Adil Öksüz, 15 Temmuz 2016'dan sonra kayıplara karıştı.

Öksüz'ün, ihanet girişiminden 4 gün önce darbe planını örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in onayına sunduğu, hakkında hazırlanan iddianamede yer aldı.

Girişimin bastırılmasının ardından kaçarken yakalanan Öksüz, sorgusunda Kahramankazan'a "arsa bakmaya" gittiğini iddia etti.
Öksüz, sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldıktan sonra Ankara'dan İstanbul'a geçti.

Sakarya Akyazı'daki kayınpederinin evine 19 Temmuz 2016'da giden Öksüz'ün izine bu tarihten sonra rastlanmadı.

Öksüz, 15 Temmuz gecesi Türkiye genelinde yaşanan terör olaylarından sorumlu tutuluyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 84
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne zaman serbest kalılar
    Cevapla
  • Ben Kel sülman 3 hafta önce Şikayet Et
    Hasretle yanıyoruz hocam diyenler vardı birde
    Cevapla
  • Önce Vatan 3 hafta önce Şikayet Et
    Yerelde millet kim kimdir, Kim FETÖCÜ dür , en az 7 sulalesine kadar bilir. Bu konuda MİT ten daha önde olabilir. Vatan Millet sevdalısı kişiler için güzel bir İstihbarat bilgi akışı olacak sistemi kurun, yerelden , metropollere kadar üzüm salkımı gibi bu yapının elamanları deşifre olur. Hala önemli mevkilerde Kamu Kurumları ve FİNANS sisteminde yuvalanmış mankurtlar bulunmakta.
    Cevapla
  • Türk 3 hafta önce Şikayet Et
    Böyle bir vatan hainliği başka ülkede yaşansaydı bir günde onbinlercesi idam edilirdi. Dolayısıyla her şeyin affı olabilir fakat vatan hainliğinin asla. Çünkü bu vatanı bu millet sokakta bulmadı.
    Cevapla
  • Recep 3 hafta önce Şikayet Et
    Sakın ev hapsi tutuksuz yargılama diye basında duymak istemiyorum çünkü moralim bozuluyor koskocaman ülkemize milletimize iftira ile darbe ile modern dünyada küçük düşürmeye kimsenin hakkı yoktur darbe gecesi şehit edilen insanlarımız öksüz kalan çocuk için evladı kaybeden annele babalar için eşi şehit olan anneler işini kaybeden memurluğu elinden alınan o insanlar için ADALET
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Lübnan'daki cihazların patlatılmasıyla ilgili açıklama
Instagram ücretli mi olacak? Uyarı mesajı gönderildi!