Cezaevi iddiaları yalanladı! Timur Cihantimur kağıt oynuyor, görüntülü konuşuyor

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargı süreci devam ederken yeni bir gelişme daha yaşandı.

GİRİŞ 27.08.2024 03:29 GÜNCELLEME 27.08.2024 09:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul'da 1 Mart'ta ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından kaçırıldığı ABD'de yargılanıyor.

Cezaevinden 23 Ağustos'ta Boston Federal Mahkemesi'ne gönderilen iki sayfalık yazı ise avukatları yalanladı.

HAFTADA ÜÇ GÜN YAKINLARIYLA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞUYOR

Sanığın günlük yaşamı hakkında bilgiler yer alan yazıda Cihantimur'un rahat bir ortamda bulunduğu, kağıt oyunu oynadığını, haftada üç gün de yakınlarıyla video konferans yöntemiyle görüştüğü açıklandı.

Yazıda Timur Cihantimur'un ders aldığı ve belirli zamanlarda kitap okuduğu, telefon ile görüşme yapma hakkının bulunduğu da vurgulandı.

Timur Cihantimur iade edilecek mi? Savcılıktan yeni kararTimur Cihantimur iade edilecek mi? Savcılıktan yeni karar

Timur Cihantimur'a cezaevinde saldırıTimur Cihantimur'a cezaevinde saldırı

Cihantimur'un 12 Temmuz'da gözetim altında tutulduğu Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü'nden New Jersey eyaletinde bulunan Kuzeydoğu Çocuk Gözaltı Merkezi'ne nakledildiği öğrenilmişti. 

Timur Cihantimur'un avukatları ise bu kez de nakil işleminin müvekkillerinin akıl sağlığını riske attığını öne sürmüştü. 

Gerekçe olarak da mahkeme ile gözaltı merkezi arasındaki 5 saatlik mesafe olması; bu nedenle de rutin görüşmelerin yapılamaması gösterilmişti. 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Karaoğlan 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok aceleci davranmayın, stratejik ortağımız abd olayı araştırıyor, öyle boş boş durmuyor ki. Daha kapsamlı bir inceleme yapacak oda takriben 3-5 yıl sürer, bu gibi olaylarda normal bir süre. Hukuk ve süre aceleye gelmez, bekleyelim bak nasıl tereyağından kıl çeker gibi hallolacak. Biz sanıyoruz ki abd yan gelip yatıyor, olayı hiç araştırmıyor, hayır günahlarını almayın.
    Cevapla
  • Xyz 2 hafta önce Şikayet Et
    Ülkemizde olsaydı hiç hapis yatmayacaktı. Neyi tartışıyoz.
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 2 hafta önce Şikayet Et
    karşı tarafın ailesi eğer biraz varlıklıysa ABD de ona hayatı zehir edebilir orası ABD her şey mümkün orada
    Cevapla
  • DERSAADET 2 hafta önce Şikayet Et
    güçlülerin (para ,silah) adaletini yaşıyor dünya. kim güçlü ise onun adaletine kaldık dünyada. Abd çıkarının olduğu yerdedir , adaletin yanında değil.
    Cevapla
  • mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye ye gelseydi çoktan tahliye olmuştu. kaçmaları onlar açısından daha kötü oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Schengen krizi: Almanya'dan AB ülkelerini kızdıran karar!
Galatasaray'da futbolculara derbi dopingi! Dudak uçuklatan ödeme