SSK-Bağkur emeklilik yaşı hesaplama! Ne zaman emekli olurum?

SGK tarafından vatandaşa sunulan "Ne Zaman Emekli Olurum?" hizmeti, emeklilik yaşına dair bilgi edinme imkanı sağlıyor. SSK - Bağkur emeklilik yaşı hesaplamanın nasıl yapılacağını sizler için haberimizde derledik.

SSK-Bağkur emeklilik yaşı hesaplama! Ne zaman emekli olurum?
SSK-Bağkur emeklilik yaşı hesaplama! Ne zaman emekli olurum?
GİRİŞ 29.08.2024 11:36 GÜNCELLEME 29.08.2024 11:36

Emeklilik yaşını hesaplamak isteyenler, SSK ve Bağkur gibi sigorta kollarına göre emeklilik yaşlarını öğrenmek istiyor.

"SSK - BAĞKUR emeklilik yaşı hesaplama" arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Emeklilik yaşı, kişinin sigorta başlangıç tarihi, doğum günü ve prim ödeme gün sayısına göre değişiklik gösterebiliyor. SGK'nın 'Ne Zaman Emekli Olurum' hizmeti ise emeklilik yaşınız hakkında sizlere bilgiler sunuyor.

SSK-BAĞKUR EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA

Emeklilik yaşınızı hesaplamak için öncelikle Hizmet Dökümü'ne ihtiyacınız vardır. E-Devlet platformundan Hizmet Dökümü'nü temin edebilirsiniz. Sisteme girilen bilgiler ile hesaplama yapmasının sonrasında emeklilik yaşınız sayfada gözükecektir.

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMASI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

SK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kapsamında çalışanlar internette, "Ne zaman emekli olurum?" diye araştırma yapıyor. Emeklilik yaşınızı belirleyen bazı faktörler ise şu şekildedir;

  • İlk İşe Giriş Tarihi: İlk sigortalı çalışmaya başladığınız tarih, emeklilik yaşınızı doğrudan etkiler. Sigorta başlangıç tarihi ne kadar erken ise, emeklilik yaşı o kadar düşük olabilir.

  • Sigorta Sistemi: SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) gibi farklı sigorta sistemlerine bağlı olarak emeklilik yaşı değişiklik gösterir.

  • Prim Gün Sayısı: Sigortalı olarak çalıştığınız süre boyunca ödediğiniz prim gün sayısı, emeklilik için gereken süreyi belirler. Her sigorta sisteminin farklı prim günü ve yıl şartları vardır.

  • Yaş Şartı: Belirli bir yaşı doldurmuş olmanız da emeklilik için gereklidir. Bu yaş şartı, çalışılan sigorta sistemi ve işe başlama tarihine göre değişir.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye için BRICS üyeliği açıklaması
Rusya'dan Kursk'ta püskürtme operasyonu