Cumhuriyet gazetesinden ‘galiba’ kaynaklı manşet

Cumhuriyet, bugün manşet yaptığı 'İmama okulda ders hazırlığı' haberinde kaynak olarak, adının önünde Prof Dr. olan Eğitim-İş Sendikası Bilim Kurulu Üyesi Gözütok’un 'Galiba' diye yaptığı yorumu kaynak göstererek bir skandala imza attı

Cumhuriyet gazetesinden ‘galiba’ kaynaklı manşet
Cumhuriyet gazetesinden ‘galiba’ kaynaklı manşet
GİRİŞ 27.08.2024 17:15 GÜNCELLEME 27.08.2024 17:15
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

MEB’e yönelik sık sık karalama kampanyası yaparak MEB üzerinden “tıklama” elde etmek isteyen Cumhuriyet gazetesi, bu kez gazetecilik meslek ilkelerini çiğneyerek bir skandala daha imza attı. 

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde "adabımuaşeret", ortaokullarda ise "görgü kuralları ve nezaket" olarak belirlediği dersleri bu eğitim öğretim yılından itibaren seçmeli olarak okutmaya başlayacak. 
 
Cumhuriyet gazetesi bugünkü sayısında “İmama okulda ders hazırlığı” başlığını taşıyan ve manşetten duyurduğu haberde görüşlerine yer verilen ve isminin önünde “Prof. Dr.” olan Eğitim-İş Sendikası Bilim Kurulu Üyesi Dilek Gözütok, “Galiba” diyerek Millî Eğitim Bakanlığının adabımuaşeret dersinin okullara atayacağı imamlar tarafından verileceğini iddia etti. 

Gazete haberi okunduğunda iki büyük skandal göze çarpıyor. Birincisi; isminin önünde “Prof. Dr.” olan sendika temsilcinin “Galiba” diyerek hiçbir somut bilgiye dayanmadan adabımuaşeret dersinin imamlar tarafından okutulacağı iddiası... Bu üslup, yargıda bulunan ve bir kuruma çamur atan Prof. Dr. ünvanını “galiba” “satın almış” fikrini akıllara getiriyor. 

"GALİBA" İLE ALGI 

İkinci büyük skandal ise gazetenin, “Galiba” ifadesini kaynak kabul ederek haberi bunun üzerine inşa etmesi ve hiçbir mesnedi olamayan bu iddiayı manşete taşıması trajikomik bir hadise olarak yansıyor. 

Söz konusu haber, gazetecilik derslerinde nesnel, gerçeğe uygunluk ve kaynak verme açısından ibretlik bir olay olarak sunulabilecek nitelikte. 

Oysa Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre adabımuaşeret dersinin Bakanlıkça belirlenen ve eğitimleri tamamlayarak bu dersle ilgili sertifikası olan alan öğretmenleri tarafından okutulacak. Öğretmenlerin dışında başka kişilerin bu dersi okutması söz konusu değil.

 

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 133
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Cumhuriyet gazetesi, Mustafa Kemal'in emri ile İnönü başbakanlığındaki Chp hükümeti tarafından 'Hükümetin genel politikasına aykırı yayınlar yapmak' suçu ile kapatılmıştı. İnönü döneminde de gazete Alman yanlısı çizgide yayınlar yapmak suçundan tekrar kapatılmıştı. Yani bu gazete dün neyse bugün de aynı emperyalist güçlerin emrinde.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    niye cezaaaaa yoookkkk
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    bunlar gavur dan daha beter
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yapanın, Yaptığı Yanına KÂR KALIRSA bu gibi Yalan ve İftiraya karşı hep SAVUNMADA ve Açıklama yapmak zorunda kalınır.
    Cevapla
  • Salim. 2 hafta önce Şikayet Et
    Bunların dindersiyle diyanetle alakası yok.bunlarin derdi İslam'la kuranla muslumanla.ama musluma kesimde bunları fhorup reklam cbermiyecek .bunlar dış mihraklarin oyununu oynuyor.diyanet personeli hırsın din kültür ve ahlak bilfisi derslerine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan imzaladı: Kritik atamalar Resmi Gazete'de!
Bakan Memişoğlu'ndan Konya'da 3 kritik uyarı: Dikkatli olun!