Bakan Fidan: Türkiye ve Azerbaycan iyi günde kötü günde birlikte olmaya devam edecektir

Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Hakan Fidan ve Ceyhunov basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 27.08.2024 19:34 GÜNCELLEME 27.08.2024 19:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ankara'da görüştü. Görüşme sonrası iki bakan ortak basın toolantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Kurumsal çalışmaların güçlendirilmesi için daha neler yapılabilir? O konuda bazı görüşlerimizi birbirimizle paylaştık. Ayrıca bölgesel bağlantısallık ve lojistik yollarıyla ilgili, kalkınma konularıyla da görüş alışverişinde bulunduk. İsrail'in Gazze saldırısını değerlendirdik. Bölgesel konuları konuştuk.

"İLK FIRSATTA AZERBAYCAN'I ZİYARET EDECEĞİM"

Önümüzdeki dönem iki ülke dostluğu ve kardeşliği için yakın çalışmaya devam edeceğiz. Bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamaya devam edeceğiz.

İlk fırsatta Azerbaycan'ı ziyaret edeceğim.

Bayramov'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Azerbaycan ile Türkiye'nin tutumu birdir. Bu karşılıklı destek, stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkileridir. Böyle de devam edecektir.

Müzakere sürecinde taslağın önemli bir kısmı üzerinde anlaşmaya varıldı, ancak Ermenistan anayasasında ve diğer bazı normatif yasal düzenlemelerde Azerbaycan'a yönelik toprak iddiaları hâlâ mevcut. Aynı zamanda Ermenistan'ın Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı toprak iddialarının olduğu da bir sır değil. Şu anda barış anlaşmasının tamamlanmasının önündeki en büyük engel, Ermenistan anayasasında ülkelerimize yönelik toprak iddialarıdır.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Cmll 2 hafta önce Şikayet Et
    Ben Azerbaycan'ın Türk dostu olduğuna inanmıyorum Türkiye dostu olduğuna hiç inanmıyorum çünkü yahudi'yi besliyor İsrail'e yardım ediyor kendi ülkelerinde de israillilere yerleşim açıyor devamlı benim inancım Azerbaycan'a hiç kalmadı ve şimdiye kadar İsrail için en ufak bir şey söylemedi Azerbaycan Filistinli Abbas da bir daha Türkiye'ye gelmesin arkadaş o da Türk düşmanı
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 hafta önce Şikayet Et
    Bazen kardeş sitemi lazım. Eskiden "Azeri yaralıların taşınması için 4 helikopter" verememiştik. Karabağ düştü. Şimdi de "Türkiye'nin yardımları ile Karabağ" kurtarıldı. "Nasıl ki Karabağa 1 gece de girdiğimiz gibi İsraile de gideriz" lafımızın neresini Azeri kardeşlerimize ters geldi? Azeri düğünlerinde, sokaklarında dalgalanan İsrail bayrakları da neyin nesi?
    Cevapla
  • Mehmet 3 hafta önce Şikayet Et
    Zaten girmişiz bir girdaba ya gireceğiz var olacağız ya toptan yok olacağız ,başka türlü anlamaz zalim sözden ,toplantıdan,demeçten vesselam.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    fıdan bey bakanım bu ısırayıle ne zaman kırecek ordumuz
    Cevapla
  • Ali 3 hafta önce Şikayet Et
    Azerbaycan petrolünün Ceyhan üzerinden israile taşınmasına son verildiğine ilişkin bir açıklama bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'den şaka gibi açıklama: Hedef Hindistan!
İşte Lübnan'ı kana bulayan cihaz Pager! Dikkat çeken detay