PKK propagandasına geçit yok: 6 kişi gözaltında! Aralarında DEM'li yöneticiler de var...

İstanbul Esenyurt'ta terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları gerekçesiyle DEM Partili ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı.

PKK propagandasına geçit yok: 6 kişi gözaltında! Aralarında DEM'li yöneticiler de var...
PKK propagandasına geçit yok: 6 kişi gözaltında! Aralarında DEM'li yöneticiler de var...
GİRİŞ 27.08.2024 21:44 GÜNCELLEME 27.08.2024 21:47
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

PKK propagandasına geçit yok...

İstanbul terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlüğü ekipleri, 18 Ağustos'ta Esenyurt’ta düzenlenen futbol turnuvasında PKK terör örgütü yanlısı slogan atanlara yönelik çalışma başlattı. 

PKK’nın sözde gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) tarafından gerçekleştirilen  futbol turnavasında DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, turnuvanın son günü skandal sözlere imza attı. Otlu, terör örgütü PKK'yı öven bir konuşma yaptı.

TERÖRİST İÇİN YAZILMIŞ MARŞLA HALAY ÇEKTİLER

Otlu'nun konuşmasında “40 yıldır mücadele etmekte çok haklıyız. 15 Ağustos’un yaktığı kıvılcım ateşinde yürümek bizim için doğru yoldur, haktır. Haki Karer’in, Mazlum Doğan’ın, İbrahim Kaypakkaya'nın yolu yolumuzdur” sözleriyle, PKK terörünü övdüğü ortaya çıktı.

Skandal turnuvanın ödül töreninde de 1993 yılında etkisiz hale getirilen “Beritan” kod adlı terörist Gülnaz Karataş için yazılmış PKK marşı okunup halay çekildi.

4 İLÇEDE OPERASYON

İstanbul’da 4 ilçede 8 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

DEM Parti Esenyurt ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı, ilçe başkanların da aralarında bulunduğu 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İFADELERİNE ULAŞILDI

DEM Parti Esenyurt İlçe Teşkilatı yöneticisi şüpheli R.Y, hakimlikteki ifadesinde, turnuvaya katıldığını ama şarkıya eşlik etmediğini ileri sürdü. Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kitabını önceden aldığını savunan R.Y, "Evimde öylece duruyordu. Propaganda içerikli bir şey yapmadım." ifadelerini kullandı.

Zanlı O.T. ise hakkındaki iddiaların doğru olmadığını, halay çektiğini, yalnız slogan atılıp şarkı söylediğini fark etmediğini savunarak "Grupta mesajım yoktur. Önderliğe yazan yazıda kesinlikle 'önderlik' değil önerliktir. Bu sebeple önerlik kelimesini kullanmıştım. Yazım hatası olmuştur." dedi.

Tutuklanan şüphelilerden Y.O. ise şarkıyı bilmediğini, telefonundaki video, arama geçmişi ve yazışmaların kendisine ait olmadığını, birinin telefonunu alarak mesaj atmış olabileceğini ileri sürdü.

KAYNAK: TRT HABER
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 125
  • Ertuğrul 2 hafta önce Şikayet Et
    Adli kontrol ne arkadaş adalet mi var ki adli kontrol olsun. Yarın o tutuklanan 3 kişi de serbest millet nasıl olsa balık hafızalı unutur.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    bu itler soyu kurumadıkça bitmez.birgün hepiniz sarıtorbaya girecek
    Cevapla
  • selam 2 hafta önce Şikayet Et
    yardım ve yataklık eden chp belediyesine bir işlem yapılmış mı?...
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    eldeki bunca kanıta rağmen göz göre göre yalan ifadeleri referans alıp salacak mıyız bunları
    Cevapla
  • Zaza 12 2 hafta önce Şikayet Et
    Terör suçunu isleyen milletvekilinin emekli maaşı, suçun tekrarı halinde vekil maaşı kesilsin,hem hazine rahatlar hem devlet hemde vatandaş rahatlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan imzaladı: Kritik atamalar Resmi Gazete'de!
Bu kadarına da pes! Almanya'dan 'Türkiye' ile ilgili alçak hamle! O Ülkeyi tehdit ettiler