CHP lideri Özgür Özel, grup başkan vekili ve belediye başkanı hakkında suç duyurusu!

Başıboş köpek sorununa ilişkin Meclis'ten geçen yeni kanuna aykırı hareket eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın ve Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

GİRİŞ 28.08.2024 00:23 GÜNCELLEME 28.08.2024 10:14
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Başıboş köpekler, özellikle CHP'li belediyelerin Meclis'ten geçen kanun değişikliğini uygulamaması nedeniyle toplumsal sorunlara neden olmaya devam ediyor.

KANUNA UYMAYAN CHP'LİLERE SUÇ DUYURUSU

2 Ağustos'ta yürülüğe giren kanuna uymayacaklarını açıkça söyleyen belediyelere yönelik davalar açılmaya başlandı.

Ölüm ve yaralanmalara neden olan, halk sağlığını tehdit eden başıboş köpek sorununa yönelik dava açan bir vatandaş, kanuna açıkça uymayacaklarını açıklayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın ve CHP'li Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu. 

AİELESİ İÇİN BÜYÜK TEHDİT

Mamak ilçesine yerleşen bir vatandaş, ailesinin başıboş köpeklerin tehdidi altında olduklarını belirtti. Vatandaş, kapılarının önüne çıkmanın bile tehlikeli hale geldiğini ifade etti. 

MAMAK BELEDİYESİ'NE BAŞVURDU, SONUÇ ALAMADI

Vatandaş dilekçesinde, CHP'li Mamak Belediyesi'ne kanun değişikliği sonrasında iki kere başvurduğunu, ancak sonuç alamadığını belirtti. Belediyeden sonuç alamayınca dava açmaya karar verdiğini kaydetti.

CHP'Lİ ŞAHİN'DEN 'KANUNU TANIMAMA' AÇIKLAMASI

Dilekçede Mamak Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan "Kuğulu Park’ta Hayvan Hakları Aktivistlerinin seslerine ortak olduk. Belediyemizin sosyal medya hesabı ve resmi kaynaklar haricinde 'kedi-Köpek toplatıldı' şeklinde çıkan haberler asılsızdır. İtibar etmeyiniz. Haydi hep birlikte güzel şehri ve içinde yaşayan tüm canlıları koruyalım! #sokakHayvanları #SokaktayımYanındayım" açıklamayla açıkça kanunun çiğnendiği belirtildi.

Ayrıca Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in, "Sizlerle birlikte sokakta mücadele edeceğim. O hayvanları incitmeden sizlerle birlikte, veteriner hekimlerimizle birlikte götürerek, tedavi ederek, kliniklerimizde aldığımız noktaya kamera kayıtıyla, alırken de ve getirirken de kamera kayıtıyla sizin vereceğiniz bir gözlemci dahilinde getireceğiz, aynı sokağa, aynı caddeye, aynı parklara bırakacağız, tedavi edeceğiz" şeklindeki açıklamaları, yürürlükteki kanuna aykırı olduğu ifade edildi.

ÖZEL VE GÜNAYDIN'A 'AZMETTİRİCİ' SUÇLAMASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın’ın, partili belediye başkanlarını açıkça kanuna uymamaya teşvik ettikleri ve bu yönde açıklamalarda bulundukları ifade edildi. Dilekçede, "5199 sayılı Kanun'u uygulamayın" diyen Özgür Özel ve "Düzenlemenin aleyhinde olacağız" diyen Gökhan Günaydın’ın belediye başkanlarına yasayı uygulamamaları yönünde telkinlerde bulunması nedeniyle kamu hizmetinin aksamasına yol açtığı kaydedildi.

Kamunun sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atan sorumsuzca açıklamaları nedeniyel Özel ve Günaydın'ın da azmettici olarak cezalandırılması talep edildi.

_________

CHP'Lİ BEYKOZ BELEDİYESİ'NDEN KANUNA AYKIRI UYGULAMA

AK Parti'nin Türkiye'nin en iyi barınaklarından birini yaptığı Beykoz'da CHP'li belediye skandal bir açıklama yaptı. Sosyal medyadan vatandaşlara cevap veren CHP'li Beykoz Belediyesi, başıboş köpekleri toplamadığı ve kanuna aykırı bir şekilde geri yerine bıraktığını duyurdu.

ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI DA KANUNU ÇİĞNEDİ

CHP'li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ilçede bir çocuğu ısıran başıboş köpeğin 10 günlük gözetimden sonra alındığı yere bırakılacağını açıkladı.

Kanunu tanımayan CHP'li Beşikçioğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bahsi geçen köpeğin yeşil küpesi, Sincan Belediyesi'ne kayıtlı bir sokak hayvanı olduğunu göstermektedir. Gerekli sağlık kontrolleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Bakım Evi’ne götürülen can dostlarımızdan bir tanesi sahiplendirilmiş olup diğeri ise 10 günlük gözetimden sonra alındığı yere bırakılacaktır." ifadelerini kullandı.

ODUNPAZARI BELEDİYESİ DE KANUNU HİÇE SAYDI

CHP'li Odunpazarı Belediyesi, alınan bir başıboş köpeğin tekrar yerine bırakılacağını açıklayarak skandala imza attı. Kanunu açıkça tanımayan Odunpazarı Belediyesi, tepkiler ve şikayetler üzerine paylaşımını sildi. 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • Adem Bey 2 hafta önce Şikayet Et
    Sokakta başıboş köpek olur mu kardeşim? Bu nasıl anlayış.
    Cevapla
  • Bitlisli ismet 2 hafta önce Şikayet Et
    Uav bunlar da kendini zaten köpek diye tanımladılar yani ünlü sanaatcımon kozo ne dedi bana köpek diye hitap edebilirsiniz demediği??
    Cevapla
  • Dede 2 hafta önce Şikayet Et
    Millet vekili 300 duşurulmeli
    Cevapla
  • TRT izleyen KÖYLÜ 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu CHPKK denilen terör örgütleri savnucusu,Türkiye ve İslam düşmanı örgüt kapatılmalıdır... TBMM den çıkan kanunlara uymayanlar bu ülkeden sürülmelidir..
    Cevapla
  • Kkk 2 hafta önce Şikayet Et
    Cehape yi bu ülkenin bsşına belâ edenler mezarınız ateş ile dolsun, ışıklar içinde uyuyun....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü oyuncunun kaçak villası mühürlendi!
Hakan Kara: 'İbre tersine döndü, Merkez Bankası'nın eli rahatlayacak'