30 Ağustos'ta hangi kurumlar kapalı?

30 Ağustos Zafer Bayramı her yıl farklı etkinlikler ile kutlanıyor. Resmi tatil olmasından dolayı kamu kurumları ve birçok işletme o gün kapalı oluyor. 30 Ağustos bu yıl (2024) Cuma gününe denk gelmesinden dolayı vatandaşlar arama motorlarına, "30 Ağustos'ta hangi kurumlar kapalı?" sorusunun yanıtını aratıyor.

30 Ağustos'ta hangi kurumlar kapalı?
30 Ağustos'ta hangi kurumlar kapalı?
GİRİŞ 30.08.2024 09:23 GÜNCELLEME 30.08.2024 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz her yıl ülke genelinde farklı etkinlikler ile kutlanıyor.

30 Ağustos toplu taşıma bedava mı, ücretsiz mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Marmaray bedava mı?30 Ağustos toplu taşıma bedava mı, ücretsiz mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Marmaray bedava mı?

30 Ağustos hastaneler kapalı mı? 30 Ağustos hastaneler açılış ve kapanış saatleri30 Ağustos hastaneler kapalı mı? 30 Ağustos hastaneler açılış ve kapanış saatleri

Bu anlamlı gün 2024 yılında Cuma gününe denk geliyor. Durum böyle olunca vatandaş internette, "30 Ağustos'ta hangi kurumlar kapalı?" sorusuna yanıt arıyor. Resmi tatillerde kamu kurumları genelde kapalı oluyor. 

30 AĞUSTOS'TA HANGİ KURUMLAR KAPALI?

30 Ağustos 2024 cuma günü belediyeler, kaymakamlıklar, muhtarlıklar, valilikler ve diğer kamu kurumu kapalı olacaktır.

Hastanelerde acil servisler dışındaki bölümler kapalı olurken, Aile Sağlığı Merkezleri ya da diğer bir deyişle sağlık ocakları 30 Ağustos cuma günü kapalı olacak.

Eczaneler nöbet sistemin uygun çalışacak. Eczaneden ilaç temin edecek olan vatandaşlar, yaşadıkları il ve ilçelerdeki nöbetçi eczaneleri e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.

Kamu ve özel bankalar kapalı olacak. Bankalar faaliyetlerine 2 Eylül 2024 Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

30 AĞUSTOS'TA NE OLDU? 

30 Ağustos 1922 yılında Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin başarı ile sonuçlanmasından dolayı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkumandanlığında başlatılan kurtuluş mücadelesi kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatildir. 

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • özelci 2 hafta önce Şikayet Et
    tatil olsun da ne olursa olsun,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Narin cinayetinde son gelişmeler: Dosya abiyi işaret ediyor
Biden'ın Putin'e gözdağı ve savaş resti