28 Şubat zihniyetine Bakan Tunç'tan sert tepki!

İstanbul'da düzenlenecek Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak isteyen diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek’in başvurusunun başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedilmesine tepki gösteren Bakan Tunç, soruşturma başlatıldığını duyurdu.

GİRİŞ 28.08.2024 18:15 GÜNCELLEME 28.08.2024 22:10
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

İstanbul'da düzenlenecek Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak isteyen diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek’in başvurusunun başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedildiği iddiasıyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCK’nın “Nefret ve ayrımcılık” suçunu düzenleyen 122. maddesi uyarınca soruşturma başlatıldı.

Skandal olay! 28 Şubat kafası değişmedi Skandal olay! 28 Şubat kafası değişmedi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını vurgulayarak, "Kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü gasp etmek 28 Şubat zihniyetidir. Bu zihniyet eski Türkiye’de kalmıştır. Anayasamıza göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz. Temel hak ve özgürlüklerin önünü açtığımız ülkemizde din ve vicdan özgürlüğüne sığmayan bu ayrımcı yaklaşım asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

SKANDAL OLAY!

Üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen 28 Şubat zihniyeti hala varlığını sürdürüyor. 28 Şubat zihniyetinden kaynaklı uygulamalar özel sektörde işe alımda kendini gösterebiliyor.

Üniversite öğrencisi Dilara Çiçek başörtüsü sebebiyle yaşadığı mağduriyeti kamuoyuna duyurmuştu. 2024 FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak için başvuruda bulunan Çiçek, faşist bir uygulamayla karşı karşıya kaldı. Başörtüsü nedeniyle başvurusu reddedilen Çiçek, susmayarak 28 Şubat zihniyetine karşı gösterdiği mücadelesiyle herkese örnek oldu.

KAYNAK: HABER7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 154
  • Sarar 3 hafta önce Şikayet Et
    Sarıyer nüfus dairesi müdürü Nilüfer Koçoğlu yengemiz çarşaflı diye hem hakaret etti hamde işlemi yaptırmadı bunlar hala devletin makamları da insanları ayrıştırmakta işlem tam oluyordu çarşafı gördü kadın yukardan yukardan konuşmaya başladı içerisi karıştı gerekli makamlara şikayet ettik umarım sonuç alınır bu tür şuursuzların devlet dairelierinde görev alaması çok tehlikeli ve sakıncal
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    İslâm düşmanları vatandaşlıktan çıkarılmalıdır.
    Cevapla
  • Kosovalı 3 hafta önce Şikayet Et
    Kanı bozuk soysuz içimizdeki Haçlılar temizlenmediği sürece bu hainlikler bitmez artık Devlet kimin ne olduğunu açıklayarak kimliklere de kim neyse yazılacak her kes kimin ne olduğunu bilecek
    Cevapla
  • cumhur köktas 3 hafta önce Şikayet Et
    bu birliklerin odaların cogunlugu islam müslüman düşmanı batı hayranı yahudi sevici masalardır bunlar hak hukuk adalet hoşgörü özgürlük masalları ile milleti kandırmaya çalışsalarda kendilerinden olmayan kendileri gibi düşünmeyenlere böyle zülüm ederler bunlar bu durumda bunları yapıyorlar birde güc bunlarda oldumu seyredin 90 ları bunlara destek veren müslüman görünümlu zalimler bakın
    Cevapla
  • Ali 3 hafta önce Şikayet Et
    soruşturma açilsa bile onların umurunda değil, caydırıcı ceza yokki. Sanki hapis cezasımı alacaklar, yada lisansları iptalmi olocak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı