Metrobüs faciasıyla sarsılan İstanbul yine başkansız... İmamoğlu bu kez bakın nerede

İstanbul’da dümdüz yolda seyredemeyip faciaya yol açan metrobüslerin karıştığı kazada 1 kişi can verirken 2’si ağır 50 İstanbullu yaralı. Vali Gül, yaralananları hastanede ziyaret etti. Belediye başkanı İmamoğlu ise yine şehir dışında...

GİRİŞ 29.08.2024 18:55 GÜNCELLEME 29.08.2024 18:55
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

İstanbul'da sabah saatlerinde yaşanan kazada can pazarı yaşandı. İstanbul'un göbeğinde gerçekleşen metrobüs kazasında araçtan fırlayan 1 kişi feci şekilde can verdi. İşine gitmek için metrobüsü kullanan 2 kişi ağır yaralandı. 48 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandığı için hastanede tedavi altında.

Üçüncü dünya ülkelerini andıran manzaraların yaşandığı metrobüs kazası yine ihmal ve arızaların gölgesinde yaşandı. Kazanın yaşandığı Küçükçekmece Sefaköy hattında kaza yaşanabileceğine dair ihtarların aylar öncesinden başadığı fakat kulak arkası edildiği belgelendi.

Kazaya karışan metrobüsün şöförü ise ilk ifadesinde aracın freninin çalışmadığını öne sürdü.

İMAMOĞLU YİNE YOK

CHP'nin İBB'yi ele geçirdiği günden beri arızalarla gündeme gelen metrobüslerdeki bakım onarım faaliyetlerinin eksikliği bir kez daha gün yüzüne çıkarken, şehrin yönetimsizlik kaosunda gözlerin çevrildiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yine ulaşılamadı.

CHP'li İmamoğlu'nun, metrobüs kazasının yaşandığı gün İstanbul dışında olduğu öğrenildi. Son 4 ayda 26 gün İstanbul dışına çıkan İmamoğlu, metrobüs kazasını da Adıyaman'dan takip etti.

Türkiye Belediyeler Birliği koltuğunu devralır almaz bu vasfını kullanarak daha çok ülke turuna çıkan İmamoğlu, deprem bahanesiyle Adıyaman'a gitmişti. Devletin bütün imkanlarını seferber ettiği Adıyaman'da çeşitli temaslarda bulunan İmamoğlu, İBB olarak deprem bölgesine yapılan yardımları anlattı.

Ekrem İmamoğlu, Adıyaman ziyaretleri kapsamında belediye binasının temel atma merasimine katıldı ve kadın gençlik merkezini ziyaret etti.

Çevre katliamlarının boğaza kadar taştığı, her yağmurda yolların dereye döndüğü, yüksek bedelli su faturalarının çok sayıda şikayete konu olduğu İstanbul'u kaderine terk eden İmamoğlu, metrobüs faciasında da şehirde değildi.

KAZA BÖLGESİNDE DEĞİL SOSYAL MEDYADA

İmamoğlu bu sebeple metrobüs kazasının yaşandığı bölgeye gitmedi. İmamoğlu, hastaneye kaldırılan yaralıları da ziyaret etmedi.

İmamoğlu, durumu sosyal medya paylaşımıyla idare etti.

CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu, daha önce şehirde yaşanan kar, sel gibi afetlerde de tatildeydi. İmamoğlu gelen eleştirileri, "Bana tatil de yakışıyor" ifadesiyle karşılamıştı.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 52
  • Karadenizli 2 hafta önce Şikayet Et
    İlçe belediyeler kalksın kaymakam baksın il belediyeler kalksın vali baksın
    Cevapla
  • Adla 2 hafta önce Şikayet Et
    Vali var ya Ìmamoğluna ğerek yok zaten ilğilenmiyor. ABD ve AB de ona ğörev verdi o Cumhurbaṣkani olaçak emir öyle
    Cevapla
  • Mustafa 2 hafta önce Şikayet Et
    Adam cumhurbaşkanılığı seçimini garantiye almak için yatırım yapıyor.
    Cevapla
  • İbrahim57 2 hafta önce Şikayet Et
    Haktan uzaklaşmanın cezası olarak başa gelen musibet olsa gerek bu kişi ve bağlı olduğu avaneleri. Hak dersin batıl derler ,sap edersin saman ederler, ak dersin kara derler, yol dersin çukur ederler, fıtrata uygun hatlar haklar da ilerlemek istersin , hayvanat gibi yaşatmak isterler. Günahlarımızın bedelleri...Sabredeceğiz. Kendimizi hesaba çekmek zorundayız. Gün olâ hayrola.
    Cevapla
  • Sultangazili 2 hafta önce Şikayet Et
    Kayıp ilanı! Başkanı gören olursa lütfen İstanbul'a yollasın. Rica ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
New York Times açıkladı! Lübnan'da binlerce çağrı cihazına bomba böyle yerleştirilmiş!
CHP'den şaka gibi açıklama: Hedef Hindistan!