Metrobüs felaketinde İBB 'hayati' uyarıyı kulak ardı etmiş

İstanbul’da 1 kişinin öldüğü 2’si ağır 50 kişinin yaralandığı metrobüs faciasının yaşandığı güzergahla ilgili kısa süre önce hayati uyarı yapıldığı fakat İBB’nin göz ardı ettiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 29.08.2024 20:49 GÜNCELLEME 29.08.2024 20:49
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

İstanbul’da iş bilmez yerel yönetimin yol açtığı facialara bir yenisi daha eklendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin arızalı metrobüsleri can pazarına yol açtı. Sefaköy ile Yenibosna durağı arasındaki güzergahta birbirine giren iki metrobüs 1 kişinin ölmesine, 2’si ağır 50 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Metrobüs şöförü ilk ifadesinde aracın freninin tutmadığını söyledi. Kamera görüntülerinde ise metrobüs yolunda belediyeye ait bir hafif ticari aracın bulunduğu görüldü.

Boş ve düz yolda gerçekleştirilen metrobüs seferlerini tamamlayamayıp korkunç kazalara girişecek kadar idari ve personel zaafiyeti yaşayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaza bölgesiyle ilgili uyarılar dikkate almadığı belirlendi.

Metrobüsü kullanan yolcuların fark ettiği tehlikeyi İBB’nin görmediği kaydedildi.

Aylar önce bir metrobüs yolcusunun, Sefaköy-Yenibosna hattında ölümlü kaza yaşanabileceği yönünde ikazda bulunduğu fakat dikkate alınmadı öğrenildi.

Uyarısını sosyal medya hesabı üzerinden de paylaşan Yusuf Ömer isimli vatandaşın, “Yenibosna Sefaköy metrobüs durağı arasında çok büyük metrobüs kazası olacağını ve bu yolda ölümlü kaa olabileceğini şimdiden söyleyerek İBB Başkanı hakkında buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Yol berbat üstü kötü önlem alın.” ifadelerine yer verdiği saptandı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 92
  • Ertuğrul 2 hafta önce Şikayet Et
    İstanbul'u bosverin adam CB ni bu hizmetsizlikle garantiledi. Çünkü siyasi literatürde bir söz vardır icraat iktidar kaybettirir diye icraat yapmayıp reklam yapan kazanıyor. Bu milletin gözü hala kör. Bu kazada tiyatro onlara göre
    Cevapla
  • Mehmedim 2 hafta önce Şikayet Et
    Metrobüs kazası açıkça ben geliyorum demiş. Yahu metro'larda merdivenlerin çoğu bozuk/ servis dışı. Ya orda asansör de olmasa 37 basamak merdiveni yaşlı/hastalar nasıl çıkacak. İstanbul hiç Ekrem dönemindeki kadar başıboş beceriksiz yönetim elinde kalmamıştı. Çünkü halk AKP dönemi belediyelerin rahatlığına alışmıştı. Fakat (ekonomik sıkıntılar) yüzünden halk kızıp oy vermedi. kötü oldu.
    Cevapla
  • German46 2 hafta önce Şikayet Et
    Istanbul kendi secti, kendisi simdi can celkisiyor. Ahh Istanbul ahh, Binali bey olsaydi keske basinizda, böyle kazalar olmazdi.
    Cevapla
  • Türk 2 hafta önce Şikayet Et
    Chp li belediyelerinde calisanlarin cogu yancı tatilde gördük belesiye calisanlari cöp temizliyoruz diye kuytu bir yere cekmosler kamyonu kafa cekiyorlar yuh yaziklar olsun
    Cevapla
  • German 50 2 hafta önce Şikayet Et
    100% Karṣidan gelen Otobüs Haksiz ,150 % Beyaz Araba Haksiz, %500 Arabayi oraya koyma Emrini veren kişi HAKSIZ,Hattinden,Fazla Sürat var azami 50 km,olmasi lazım,...%2000 Sorumsuzluk.....ve Rezillkik, sonunda Insanlar var icinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyonlarca çalışana ikinci emeklilik fırsatı! Tarih verildi
Fransa eski başbakanı Dominique de Villepin: Gazze en büyük tarihi skandaldır