Bir ülkeden Türkiye'ye jest! Kırmızı bültenle aranan Binali Camgöz iade edildi

Aleyhinde birçok suçtan yakalama kararı bulunan ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Binali Camgöz, Karadağ makamları tarafından Türkiye’ye iade edildi.

GİRİŞ 30.08.2024 01:35 GÜNCELLEME 30.08.2024 09:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Karadağ Adalet Bakanı Bojan Bozovic, bir basın toplantısı tertipleyerek Türk vatandaşı Binali Camgöz’ün yoğun güvenlik önlemleri altında Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı. Camgöz'ün iadesine karar verilmesi sürecine ilişkin bilgi veren Karadağlı bakan, bu hafta gerçekleştirilen Ulusal Güvenlik Kurulu toplantısında Binali Camgöz’ün Karadağ için bir ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğu konusunun görüşüldüğünü duyurdu.

Bir ülkeden Türkiye'ye jest! Kırmızı bültenle aranan Binali Camgöz iade edildi

Karadağ polisinin Suçla Mücadele Dairesi Başkanı Lazar Scepanovic ise basına yaptığı açıklamada Camgöz’ün akşam yerel saatle 19.15’te uçakla Türkiye’ye gönderildiğini ve iade sürecinde yaklaşık 40 polis memurunun görev aldığını açıkladı.

İNTERPOL TARAFINDAN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMIŞTI

İade sürecinde yüksek güvenlik önlemleri alındığını bildiren Scepanovic, "Bu şahıs aleyhinde İnterpol tarafından ağır suçlar nedeniyle kırmızı bülten çıkarılmıştı. Karadağ ve Türkiye polisinin kayıtlarına göre yüksek riskli bir kişi olarak değerlendiriliyor. Kendisi, Türkiye’de faaliyet gösteren bir organize suç örgütünün lideri ve Karadağ’daki organize suç gruplarıyla işbirliği ağı kurmuş bir şahıs" dedi.

Bir ülkeden Türkiye'ye jest! Kırmızı bültenle aranan Binali Camgöz iade edildi

NE OLMUŞTU?

Türkiye’de aralarında yaralama, yağma, işyerine zarar verme ve cinayetin de yer aldığı birçok suçtan aranan Binali Camgöz, yasa dışı yollarla Gürcistan’a kaçmış ve burada çıkardığı sahte kimlikle Balkanlara geçmişti. Türk İnterpol'ünün hakkında kırmızı bülten çıkardığı Camgöz, 2022 yılı temmuz ayında Karadağ’da yakalanmıştı.

Türkiye’nin hapsedilmesini ve iadesini talep ettiği Camgöz’ün iadesi, Karadağ yargısı tarafından 2023 yılı nisan ayında onaylanmıştı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Abdullah64 2 hafta önce Şikayet Et
    Karabağ başından atmış. Yoksa vermezdi
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Bunların cezaevinde olması bile sıkıntı işini içerden de devam ettirir içeriyi haraca bağlar idam idam idam bunun dışında yapılan her şey yanlış mazluma ihanet
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 hafta önce Şikayet Et
    Atın uçaktan..herkes kurtulsun...
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 2 hafta önce Şikayet Et
    Bunları neden beslesinki devletimiz. Türkiyemize gizli getirilip kafasına sıkılıp aleme ibret olsun diye suç işlediği şehirde kellesi meydana atılsın.
    Cevapla
  • Serkan 2 hafta önce Şikayet Et
    Devlet böyle tipleri yok etmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
FED Faiz kararını açıkladı! 4 yıl sonra bir ilk
Son dakika: Lübnan'da yeni siber saldırı! Bu kez telsizleri patlatıldı