MİT, Binali Camgöz'ü Türkiye'ye getirdi!

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı, 2018'de yurt dışına kaçan "Camgöz Grubu" olarak bilinen İzmir merkezli organize suç örgütü elebaşı "Deniz" kod adlı Binali Camgöz'ün Karadağ'dan Türkiye'ye getirilmesini sağladı.

GİRİŞ 30.08.2024 10:39 GÜNCELLEME 30.08.2024 10:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Kasten Öldürme, Tasarlayarak Öldürme, Kasten Yaralama, Nitelikli Yağma, Hakaret, Tehdit, Suçlunun Kaçmasına İmkan Sağlama, Azmettirme, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Resmi Belgede Sahtecilik" gibi suçlardan 41 suç kaydı, 25 ayrı suçtan da ulusal düzeyde arama kaydı bulunan Camgöz, 2018'de Türkiye'de işlediği suçlardan ceza almamak için Gürcistan'a kaçtı.

2020 yılı başında sahte pasaport ile Belarus'a geçen Binali Camgöz, daha sonra Karadağ'a gitti.

Bir ülkeden Türkiye'ye jest! Kırmızı bültenle aranan Binali Camgöz iade edildiBir ülkeden Türkiye'ye jest! Kırmızı bültenle aranan Binali Camgöz iade edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığının çalışmaları sonucunda, "Mehmet Ali Bayhan" adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleri ile Temmuz 2022'de Karadağ'da yakalanan Binali Camgöz tutuklandı.

Türkiye'den kaçtıktan sonra da suç örgütünü yurt dışından yönetmeyi sürdüren, son olarak 4 Haziran 2022 ve 6 Haziran 2022'de İzmir'de iki şahsın öldürülmesi olayını azmettiren Camgöz'ün adı 8 Eylül 2022'de İstanbul'un Şişli ilçesinde suikasta uğrayan Sırp çete elebaşı Jovan Vukotıc dosyasında da geçti.

MİT DEVREYE GİRDİ

MİT, 2018'de yurt dışına kaçan "Camgöz Grubu" olarak bilinen İzmir merkezli organize suç örgütü elebaşı Camgöz'ün Karadağ'dan Türkiye'ye getirilmesi için uzun süren yoğun bir istihbarat diplomasisi yürüttü.

Başta Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlarla gerekli koordinasyonların kuruldu, hazırlıkların tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen temaslar sonucu Camgöz, emniyet güçlerine teslim edildi.

Camgöz'ün MİT'in yürüttüğü başarılı bir operasyon ile Türkiye getirilmesi ve emniyet güçlerine teslim edilmesi ile aktif olarak faaliyet gösteren suç örgütü Camgöz Grubu'na da büyük bir darbe vurulmuş oldu.

KAYNAK: AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Murat gözükara 2 hafta önce Şikayet Et
    İçerden yönetir...sağ almayın...
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    yakalanan israil ajanları noldu
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 2 hafta önce Şikayet Et
    gebertsinler iceride...temizlik sart...
    Cevapla
  • Bir dost. 2 hafta önce Şikayet Et
    Türk polisi yakalar. Yakaladı. Peki kaç gün yada ay ceza alacak. Merak konusu.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    getirin de hapiste krallar gibi yaşasın! operasyon zayiati deyip siksaniza kafasina
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yahya Sinwar'ın sırrı ortaya çıktı! İsrail onu bu yüzden bulamıyor
Kızıldeniz'de el konulan "Galaxy Leader"da Mevlid Kandili coşkusu