İstanbul, Ankara ve 21 il için son dakika uyarısı! AKOM'dan yeni duyuru: Bu saate dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AKOM ve AFAD'dan kritik uyarı geldi. Paylaşılan bilgilere göre çok sayıda ilde kuvvetli yağış olacak. İstanbul'da ise kuvvetli yağışların bir hafta sürmesi bekleniyor. İşte hava durumu

GİRİŞ 01.09.2024 11:41 GÜNCELLEME 01.09.2024 12:18
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kırklareli ve Tekirdağ'a turuncu, İstanbul dahil 22 ilimize ise sarı kodlu yağış uyarısı yaptı.

Açıklamada, "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi.

22 İLE SARI KODLU UYARI

Sarı kod ile uyarı verilen iller; Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Artvin, Kars, Edirne, Konya, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Manisa olarak açıklandı.

HAVA DURUMU

AFAD paylaşımında, Turuncu yağış uyarısı verilen 2 ilden toplam 57 ihbar alındığını ve Karabük ilinde 5 kişinin tahliye edildiğini açıklayarak, "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 


İSTANBUL'DA BİR HAFTA SÜRECEK: KUVVETLİ GELİYOR

 5 günlük yayınlanan tahmin haritalarında bugün de dahil olmak üzere 5 gün boyunca İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

METEOROLOJİDEN İSTANBUL DUYURUSU

İstanbul'da, kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması öngörülüyor.

Açıklamada ayrıca ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağışla birlikte kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Öte yandan İstanbul Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Meteoroloji'nin yağış uyarısına yer verilerek, dikkatli ve tedbirli olunması istedi.

AKOM'DAN AÇIKLAMA!

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yağışların akşamdan itibaren etkisini artıracağını ve yarın öğlene kadar kuvvetli şekilde etkili olacağını bildirdi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, gün boyu aralıklarla bölgesel olarak görülmesi beklenen yağışların saat 22.00'den itibaren il geneline yayılarak etkisini artıracağı belirtildi.

Açıklamada, yağışın yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli şekilde etkili olmaya devam edeceği kaydedildi.

Gün içinde bölgesel olarak 30-60 dakika süreyle kuvvetli yağış görülebileceği aktarılan açıklamada, beraberinde kısa süreli su baskını, göllenme gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Açıklamada, yarın öğle saatlerine kadar görülebilecek kuvvetli yağışlara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.


ANKARA İÇİN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahmine göre, Ankara kent genelinde bugün görülecek sağanak ile gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinde yerel kuvvetli olacak.

Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.



4 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

İstanbul'da 4 Eylül'e kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması beklenirken yağışların bölgesel olarak kısa süreli kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Öte yandan, hava sıcaklıklarının 6 Eylül'e kadar mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU






 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Çakma imamoğlu nerelerde veziyor. İstanbul bu haldeyken?
    Cevapla
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Çalışmayı hiç sevmeyen iki başkanı bu yıl yağmurla bir imtihanı var ama nerde anlayan kim
    Cevapla
  • Realite 1 hafta önce Şikayet Et
    Vakitsiz yağan yağmur vaktinden önce açan çiçek gibi adına afet denir.Su mevsimde yazlık gıda ürünlerinin hasat donemi,Yağmurun yağması urünlerin telef olmasına veriminin düşmesine sebeb olur.Kissadan hisse.Iklim değişikliğinin zararları.
    Cevapla
  • yalançı 1 hafta önce Şikayet Et
    Yormayın eko yu tatıl bitsin gelir bakar
    Cevapla
  • Tual 1 hafta önce Şikayet Et
    İzmir kıyı kesimleri kurak geçiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MGM müjdeli raporu yayımladı! AKOM'dan son dakika uyarısı! İstanbul ve birçok ilde alarm
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Artık kimlikle gidilebilecek! 'Yakın zamanda imzalanıyor'