Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Erdoğan daha sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı.

GİRİŞ 30.08.2024 11:34 GÜNCELLEME 30.08.2024 12:47
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye büyük zaferin 102. yılını kutluyor.

Büyük Zafer'in 102'inci yılı kutlamaları kapsamında, ilk tören Anıtkabir'de düzenleniyor.

Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.  Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada; "Büyük zafer Cumhuriyet'in ilanına giden yolu açtı. Toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi. 

TÜRKİYE VİZYONU MESAJI

Erdoğan Anıtkabir özel defterine yazdığı mesajında "Türkiye vizyonumuzu hayata geçirene kadar kararlılıkla yürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan şunları söyledi;

Aziz Atatürk, bugün ezeli ve ebedi vatanımız olan Anadolu'daki varlığımızı perçinleyen, millet olarak bağımsızlığımızı sağlayan Büyük Zafer'in 102. yıl dönümünü heyecanla ve iftiharla kutluyoruz. Her türlü imkansızlığa rağmen kazandığımız bu zaferle şanlı tarihimizin zaferler silsilesine yeni bir halka daha eklemenin yanı sıra, Cumhuriyetin ilanına giden yolu da ardına kadar açtık. Büyük bir inancın, sarsılmaz bir imanın ve zorlu mücadelelerin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefimize adım adım yürüyoruz. Milletimizin Kızılelması'na dönüşen Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirene kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu gurur günümüzde zatı alinizi, silah arkadaşlarınızı ve gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimizi tekrar rahmetle yad ediyoruz. Ruhun şad olsun. 

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından, 30 Ağustos programına Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen tebrikat töreniyle tebrikleri kabul ederek devam etti.

Büyük Zafer'in 102'inci yılı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'deki törene katılan Erdoğan, ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

Külliye'de düzenlenen törende TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları, TBMM üyeleri, kamu kurumlarının yöneticilerinin de aralarında olduğu devlet erkanı, yabancı misyon şefleri ile uluslararası kuruluşların temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bayram tebriklerini sundu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu'nun marşları seslendirdiği tören, başkentte görevli çeşitli rütbelerden askeri personelin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini sunmasıyla sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik edenler arasında Birleşik Arap Emirlikleri Maslahatgüzarı engelli Dr. Moza Suleiman Al-Hosani ayrı sohbet etti.

MEZUNİYET PROGRAMINA KATILACAK

Erdoğan daha sonra kutlamalar kapsamında, saat 17.00'de Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'ne katılacak.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Alâ 2 hafta önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
  • Kemalist 2 hafta önce Şikayet Et
    Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Ne mutlu Türk üm diyene. Ordular ilk hedefiniz.Akdenizdir. ileri Başkomutan Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 hafta önce Şikayet Et
    Uyuyun....Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında kuruldu...Zafer bayramı 1922 de kazanıldı..başta Osmanlı devleti vardı ve Osmanlı ordusu ve silahlarıyla bu zafer kazanıldı...şimdi bu zafer Osmanlı'nın mı....olmayan daha kurulmayan Türkiye Cumhuriyeti'nin mi....
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 hafta önce Şikayet Et
    Cumhuriyet 1923 ye ilan edildi...zafer bayramı 1922 de kazanıldı..başta Osmanlı devleti var..zafer Cumhuriyetin mi Osmanlı Devleti'nin mi...uyutuluyoruz..30 Ağustos zaferini Osmanlı devleti kazanmıştır...
    Cevapla
  • Qwerty 2 hafta önce Şikayet Et
    Ortadoğu birleşik Devleti kurulmadan Türkistan kürdistan birlik olmadan Kürt petrolleri Türkiyeye gelmedikçe Amerikan Aşağılığı Kürtlerin Petrolünü Çaldıkça asla asla Türkiye Dünyaya yön veremeyecek Enflasyonumuz çok yüksek Bu sebeple Bizim Ülkemiz 6 Sene Düzenli bir şekilde savaşamaz kesinlikle Pkk nın Hdp nin başını ezin Yok edin Kürtlerle pkkyıhdpyi ayırın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Uraloğlu: Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de risk bulunmuyor
Devler Ligi'nin açılışını Kenan Yıldız yaptı! Tarihe geçen gol