Türk SİHA'sını düşürme emrini veren Iraklı general gözaltına alındı

Türkiye'ye ait Aksungur İHA'nın düşürüldüğünü övünerek duyuran Iraklı Tuğgeneral Abdulsalam Hamoudi Ramadan, gözaltına alınarak Bağdat'a götürüldü.

GİRİŞ 30.08.2024 15:05 GÜNCELLEME 30.08.2024 15:14
Bu Habere 206 Yorum Yapılmış

  HABER7

15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklıların 1 Eylül’den itibaren Türkiye’ye vizesiz giriş yapabilmesini sağlayacak kararın Resmi Gazete’de yayınlandığı gün Irak’ta skandal bir olay yaşandı. Türkiye'ye ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Kerkük'te düşürüldü.

EMRİ VEREN GENERAL GÖZALTINA ALINDI

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait SİHA'nın Kerkük'te düşürülmesinin ardından bugün flaş bir gelişme yaşandı. Türk SİHA'sının düşürülmesi emrini verdiğini kameralar karşısına geçerek övünerek açıklayan Kuzey Bölgesi Hava Savunma Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abdul Salam Hamoudi Ramadan Irak güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Tuğgeneral Ramadan'ın Bağdat'a götürülerek askeri mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

TÜRKİYE'DEN DÜŞÜRÜLEN SİHA AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Irak'ta Türkiye'ye ait Aksungur SİHA'sının düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada "Olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanmıştır. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığı tamdır. Türkiye, Irak topraklarında yuvalanmış terör örgütüyle mücadelesini, BM Şartı’nın 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa ilkesi uyarınca sürdürmektedir." ifadelerini kullanmıştı. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 206
  • Das 2 hafta önce Şikayet Et
    Sihayi düsüren generale suikast yapilmali her türlü saldiri aninda misliyle karşılık görmeli
    Cevapla
  • Ahmed 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir çok ülkede yönetim ve halkın çoğunluğu aynı değil
    Cevapla
  • Nevzat 2 hafta önce Şikayet Et
    ırak ,iran,suriye bu ülkeler sinsi düşmandırağızları başka kalpleri başka söyler barzani ve çevresi yahudi dostudur çok para almaktadır
    Cevapla
  • Yasin 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu adamın iran kontrolünde olma ihtimali yüksek. Utanmadan çıkmış bir de anlatıyor. Kim dedi sana Türk sihasını düşür diye? Çık onu da açıkla bakalım.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Sözde Ayrılıkçı bunlar gereğini yapın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyonlarca çalışana ikinci emeklilik fırsatı! Tarih verildi
Yunan basınında "Mavi Vatan" paniği